Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Amazon skrotar I Love Dick säsong 2

Amazon skrotar I Love Dick säsong 2

Eric Diedrichs | Nyhet
22 januari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
22 januari 2018

Amazon har lagt ner dramakomedi-serien I Love Dick.

Kevin Bacon i I Love Dick

Amazon har valt att lägga ner sin dramakomedi-serie "I Love Dick" efter en säsong. En serie som har mottagits väl av kritikerkåren, men inte fått det internationella genomslag bolaget önskar.

I Love Dick, med Kevin Bacon och Kathryn Hahn i huvudrollerna, har lagts ner efter en säsong. Jill Soloways serie, som har beskrivits som nyskapande och feministisk, handlar om ett par vars förhållande sätts på prov när både maken och hustrun blir förälskade i samma man.

Det internationella intresset för Soloways skruvade dramakomedi om en kvinna som "finner sin sanna röst", har dock varit svalt. Serien har dock haft en större framgång hos kritikerkåren och har i skrivande stund ett metacritic-värde på 73/100, även om vissa har kritiserat den för att vara "för mycket".

Fler serier läggs ner

"I Love Dick" är en av tre Originalserier som nu skrotas av Amazon. De andra är hyllade One Mississippi och Jean-Claude Van Dammes uppskrivna komediserie Jean Claude Van-Johnson. Alla tre serier har tagits fram medan Roy Price ansvarade för Amazon Studios. Price avskedades förra året i samband med en utredning för sexuella övergrepp.

Innan han avgick ska Amazons VD och grundare Jeff Buzo krävt att Amazon Studios byter inriktning och kör på storsatsningar och "säkra kort" som Game of Thrones istället för de smala men mer kvalitativa serier de tidigare har skapat.

Vi lever i en tid när nya serier produceras på löpande band. Vi har sammanställt en lista över rekommendationer på nya serier som har premiär i år. Spana in den om du letar serietips.

Vad tycker du om Amazons nya inriktning? Vill du se fler och mer risktagande serier eller färre säkra kort?