Amazon gör serie på Män som hatar kvinnor – fokus på Lisbeth Salander

Amazon gör serie på Män som hatar kvinnor – fokus på Lisbeth Salander

Axel Diedrichs
27 oktober 2023 kl. 16:10

Projektet som såg dött ut lever i högsta grad

Millennium-serien har varit på väg ett långt tag, men lite har hänt. Nu verkar det äntligen hända grejer hos Amazon Prime Video som hittat sin showrunner.

Vi fick först nys om projektet redan 2020 men därefter har det varit tyst om den internationella seriesatsningen på Millennium-böckerna. Nu har arbetet börjat röra på sig igen. Genom tidningen Variety får vi veta att den nya serien har hittat sin showrunner. Det rör sig inte om ett allt för branschstarkt namn, Veena Sud. Men när vi tittar närmare på hennes CV hittar vi framför allt en spännande produktion som hon har rattat, Netflix kriminaldrama The Killing som har starka 8.3/10 i betyg på IMDb.

Amazon gör serie på Män som hatar kvinnor – fokus på Lisbeth Salander
Foto: Nordisk Film.

Fokus på Lisbeth Salander

Vi får sparsmakat med detaljer om den nya serien, men tanken är att den ska fokusera mer på den skicklige och våghalsige hackern Lisbeth Salander än journalisten Mikael Blomqvist, som tidigare spelats av Michael Nyqvist och Daniel Craig

Hur mycket Amazons Millennium-serie kommer att bygga på böckerna av Stieg Larsson är oklart. Variety formulerar det som att avsnitten är tänkta att "utspela sig innanför samma universum" som bokserien.

Med en showrunner på plats, som ska styra spakarna på projektet, inleds nu jakten för att rekrytera manusförfattare och teamet som ska stå såväl bakom som framför kameran. Något premiärdatum är det ännu inte på tal om.

Filmtopp håller dig uppdaterad om den nya Millennium-serien.

NÄSTA ARTIKEL