Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Älskling, jag krympte barnen får uppföljare

"Älskling, jag krympte barnen" får uppföljare

Kristian Andersson | Nyhet
08 december 2019
Kristian Andersson | Nyhet
08 december 2019

Snart kommer klassikern tillbaka. 

Joe Johnston, som är regissören bakom filmerna "Captain America: The First Avenger" och "Jumanji", är i förhandlingar om att göra Disneys fortsättning på "Älskling, jag krympte barnen".

Disney
Foto: Disney. Rick Moranis i "Älskling, jag krympte barnen" (1989).

Disney planerar en uppföljare till Honey, I Shrunk the Kids, den här gången betitlad Shrunk. Bolaget håller på att sy samman filmens team, och Joe Johnson uppges vara nära uppdraget att regissera. Han har tidigare gjort filmer som Captain America: The First Avenger och klassikern Jumanji från 1995. 

Den nya berättelsen kommer att utspela sig trettio år fram i tiden då Wayne upprepar sin fars problem och råkar krympa sin barn. Därefter följer kampen om att få tillbaka dem i normal storlek. 

I filmen kommer Josh Gad att ha rollen som sonen till Rick Moranis rollfigur Wayne Szalinski. Moranis kommer själv inte att medverka i filmen. 

Originalfilmen från 1989 omsatte en summa på 222 miljoner dollar vilket var betydligt mer då än vad det är idag. Något vi också kan tillägga är att filmen kommer visas på bio, och inte enbart på streamingtjänsten Disney+.

Har du sett "Älskling, jag krympte barnen"? Läs också om 9 filmer som skrämde oss som barn!