Älskade komikern Lenny Henry om Three Little Birds: "fantastiska historier"

Älskade komikern Lenny Henry om Three Little Birds: ”fantastiska historier”

Filmtopp
24 februari 2024 kl. 11:02

I stor intervju med Filmtopp

Sir Lenny Henry är aktuell med TV-serien "Three Little Birds", som handlar om när hans mamma immigrerade från Jamaica till England. I serien spelas hon av Sverigebosatta Rochelle Neill. Filmtopp pratar med stjärnorna.

Sir Lenny Henry är en av Storbritanniens mest älskade komiker, men på sistone har han även börjat röra sig i Hollywood. Utöver en roll i Harry Potter och fången från Azkaban (2003) har vi exempelvis sett honom i Maktens ringar (2022). Nu är han aktuell med dramat Three Little Birds, som går att se på BritBox.

Denna gången står han inte framför kameran, utan har istället skrivit seriens manus. Det är en berättelse som handlar om hans mamma och skildrar tiden när hon immigrerade från Jamaica till England. Här spelas hon av Rochelle Neill, numera bosatt i Sverige, som har synts i produktioner som Terminator: Dark Fate (2019), Das Boot (2020) och faktiskt även i Harry Potter och fången från Azkaban.

Rochelle Neill och Sir Lenny Henry
Rochelle Neill och Sir Lenny Henry. Foto: Filmtopp Int.

Båda var med i samma Harry Potter-film

Att de båda var med i samma Harry Potter-film, visste ingen av dem om. Men när vi tar upp det hela visar sig Sir Lenny Henry ha starka åsikter om karaktären han spelade – det krympta huvudet som körde stadens buss.

– Jag var i ett rum med Alfonso Cuarón och låtsades vara ett krympt huvud, utan att förstå eller kunna förställa mig hur det skulle se ut. Nu får jag brev, från hela världen, med bilder på det krympta huvudet som folk vill att jag signera, säger Sir Lenny Henry till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Huvudet är så himla kränkande. De visade mig aldrig hur det skulle se ut innan filmen var klar. Jag skulle aldrig ha gått med på det. Jag hade sagt, "Måste det vara så krympt? Måste han ha alla ärr? Kan ni inte använda mitt huvudet? Detta är det fulaste jag någonsin sett" och det kommer att finnas kvar för alltid [skakar på huvudet].

Nedan kan du se resten av intervjun:

"Three Little Birds" hittar du på BritBox.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL