Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Allt du behöver veta inför Golden Globe galan 2021

Allt du behöver veta inför Golden Globe galan 2021

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 februari 2021

Ladda upp inför årets prisfest!

Under natten till måndag är det dags för Golden Globe galan 2021. Behöver du en briefing inför den festliga prisceremonin? Filmtopp hjälper dig med den biten!

Produktionerna med flest nomineringar inför årets Golden Globe

Olivia Colman kan vinna sin andra Golden Globe för rollen som Drottning Elizabeth II.
Olivia Colman kan vinna sin andra Golden Globe för rollen som Drottning Elizabeth II i "The Crown". Foto: Netflix.

Inför Golden Globe galan 2021 är det Netflix som dominerar med antalet nomineringar. Streamingtjänsten har chans på att vinna hela 42 stycken priser. Vad gäller filmen med flest nomineringar, så har David Finchers Mank chans på sex stycken statyetter. Filmen kan inte minst kamma hem de tyngsta priserna för Bästa film, manus och regi. Den serie som har flest nomineringar är en annan Netflix-produktion, The Crown. Av sina sex nomineringar är mäktiga fem av dem för skådespelarprestationerna. 

En annan produktion att hålla koll på är Christopher NolanTenet som kan vinna för Bästa soundtrack. Musiken är skriven av svenske Ludwig Göransson som efter en Oscar och en Emmy börjar bli van vid att ställa sig på prispallen och hålla tal. Göransson vore inte den enda svensk på sistone att vinna en Golden Globe; Alexander Skarsgård och Stellan Skarsgård båda två vunnit priser för sina insatser i Big Little Lies och Chernobyl.

MER LÄSNING: 

Alla nominerade till Golden Globe galan 2021

Programtider, värdar och kommentator

MER LÄSNING:

I Sverige är det TV4 Play som har de exklusiva rättigheterna att visa Golden Globe galan 2021. Skulle du missa eventet kan du gå tillbaka och se reprisen på antingen TV4 Play eller C More.

Den vana programledaren och På spåret-vinnaren Parisa Amiri är galans utnämnda kommentator och kommer att guida tittaren bland de nominerade verken. Själva galans värdar är den erfarna duon Amy Poehler och Tina Fey som nu gör deras fjärde gemensamma insats. 

Galan inleder med Röda mattan vid 00:30 och själva prisceremonin 02:00. 

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL