Allan Svensson öppnar upp sig om hälsan: ”Lider av minnesförluster”

Allan Svensson om kampen med hälsan: ”Lider av minnesförluster”

Axel Diedrichs
15 juni 2024 kl. 12:38

Skådespelaren berättar att han bor på omsorgshem

Den folkkäre skådespelaren Allan Svensson, 73, har tittat fram för att ge det svenska folket en uppdatering om sitt välbefinnande.

Förutom en filmkarriär som sträcker sig sedan 1980-talet, har skådespelaren Allan Svensson även briljerat i TV-rutan och på scen. Hans insatser framför kameran och inför publik har gjort honom till ett hushållsnamn och en av landets mest folkkära underhållningsprofiler.

De senaste åren har Allan inte synts till särskilt mycket i offentliga sammanhang. Nu har han, i ett liv långt ifrån rampljuset, tittat fram igen för att ge en uppdatering om sitt liv.

Allan Svensson om kampen med hälsan: ”Lider av minnesförluster”
"Svensson, Svensson". Foto: SVT.

Skådespelaren Allan Svensson berättar att han lider av minnesförluster

När tidningen Hänt når Allan Svensson, som hunnit fylla 73 år, för att se hur skådespelaren har det i dag, berättar han att han numera bor permanent på ett omsorgshem utanför Stockholm. 

– Jag lider av minnesförluster, säger han till Hänt.

Men Allan understryker att han trots detta mår okej och att han fortfarande har kontakt med vännerna från den kultförklarade komediserien Svensson, Svensson som han spelade en av huvudrollerna i bredvid Suzanne Reuter.

– Det händer att man lyfter luren eller får något samtal, men det är inte så ofta, säger han.

Allans son Daniel berättar för Hänt att han utöver problem med närminnet fortfarande har ett driv, inte minst när det kommer till samhällsfrågor. Han får även briljera med sina kunskaper om Andra världskriget när barnbarnen hälsar på.

Den senaste rollen Allan Svensson gjorde var i kriminalserien Maria Wern där han spelar den återkommande karaktären Hartman som var med så sent som 2021. Tittar vi på Allans IMDb-sida kommer han nästa år att vara med i Anders Olofssons stjärnspäckade dramafilm Stall-Erik och Snapphanarna som anmärkningsvärt började spelas in 1996 för att släppas 2025. I den ser vi utöver Svensson namntunga skådespelare som Peter Haber, Kjell Bergqvist, Sven-Bertil Taube, Samuel Fröler och Lena Endre. Men det verkar som att projektet lagts på is.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL