Alla nya skådespelare i Dune 2 – Florence Pugh, Austin Butler m.fl.

Alla nya skådespelare i Dune 2 – Florence Pugh, Austin Butler m.fl.

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 06 mars 2024 kl. 11:03 | Publicerad 27 februari 2024 kl. 14:02

Stjärnorna som ansluter till Dune: Part Two och var du sett dem tidigare

Det är efterlängtad premiärvecka för "Dune: Part Two" och det redan stjärnspäckade universumet får förstärkning av ytterligare ett gäng tunga namn. Har du koll på alla nya skådespelare i "Dune"?

Efter drygt två års väntan är det äntligen dags för nästa kapitel i Denis Villeneauves Dune-saga. Ska vi lita till Filmtopps recensent har det varit värt väntan – Eric Diedrichs delade ut sin första fullpoängare på hela fyra år, efter att ha sett Dune: Part Two (2024).

Dune (2021) utmärkte sig till stor del tack vare sin otroligt imponerande skådespelarensemble. Trots att vissa namn föll bort till följd av händelserna i den första filmen är det ingen överdrift att kalla rollbesättningen än mer imponerande i Dune: Part Two.

Nedan listar vi alla större nytillskott som anslutit inför Part Two, med exempel på var du kan ha sett dem tidigare.

Nya skådespelare i Dune: Part Two

Austin Butler: Alla nya skådespelare i Dune 2
Foto: Warner Bros.

Austin Butler som Feyd-Rautha Harkonnen

Det kanske mest betydelsefulla tillskottet i Dune: Part Two är Austin Butler i rollen som Feyd-Rautha, yngre brorson och arvtagare till Baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård).

Butler har på bara några få år exploderat som en av Hollywoods mest spännande namn efter att ha medverkat i Once Upon A Time in Hollywood (2019) och Oscarsnominerats för sin huvudroll i Elvis (2022). Just nu är han dessutom aktuell med storserien Masters of the Air, utöver Dune: Part Two.

Florence Pugh: Alla nya skådespelare i Dune 2
Foto: Warner Bros.

Florence Pugh som Princess Irulan

Florence Pugh kliver in i Dune-universumet i rollen som prinsessan Irulan, dotter till kejsare Shaddam IV (se nedan).

Vid det här laget är det nog få som missar Florence Pughs framfart. Stjärnan har gått från klarhet till klarhet efter det större genombrottet i Midsommar (2019), en film hon bland annat följde upp med imponerande insatser i Unga kvinnor (2019), Miraklet (2022), Don't Worry Darling (2022) och Oppenheimer (2023). Hon har även tagit klivet in i MCU som Yelena, syster till Scarlett Johanssons Black Widow.

Christopher Walken: Alla nya skådespelare i Dune Part Two
Foto: Warner Bros.

Christopher Walken som Emperor Shaddam IV

Christopher Walken axlar rollen som kejsare Shaddam IV. Oscarsvinnaren Walken är ett väletablerat namn sedan årtionden tillbaka och behöver ingen längre introduktion, men några få – av väldigt, väldigt många – produktioner inkluderar Deer Hunter (1978), Catch Me If You Can (2003), Sleepy Hollow (1999) och Seven Psychopaths (2012).

Léa Seydoux: Alla nya skådespelare i Dune Part Two
Foto: Warner Bros.

Léa Seydoux som Lady Margot Fenring

En sista storstjärna som ansluter till Dune i den andra filmen är franska Léa Seydoux, som här tar sig an rollen som Lady Margot Fenring.

Under sin karriär har Seydoux gjort avtryck i blockbusters som James Bond-rullarna Spectre (2015) och No Time to Die (2021), men även i pärlor som Blå är den varmaste färgen (2013) och Wes Andersons The Grand Budapest Hotel (2014) och The French Dispatch (2021).

Souheila Yacoub som Shishakli

Ett aningen mer okänt nytillskott är Souheila Yacoub i den lite mindre rollen som Shishakli. Yacoub har tidigare medverkat i produktioner som Making Of (2023), Dance for Life (2022) och No Man's Land (2020).

Anya Taylor-Joy som Alia Atreides

Även Anya Taylor-Joy kliver in i Dune-universumet i rollen som Alia Atreides. Rollen i filmen är dock så pass liten att hon inte ens är med på rollistan. Vi hoppas att vi får se mer av henne längre fram!

Stjärnorna som återvänder

Utöver de ovan listade nytillskotten är det givetvis också en större mängd skådespelare från den första filmen som återvänder i uppföljaren. Nedan hittar du de namnkunnigaste och mest betydande av dem.

  • Timothée Chalamet som Paul Atreides
  • Rebecca Ferguson som Lady Jessica
  • Zendaya som Chani
  • Stellan Skarsgård som Baron Harkonnen
  • Josh Brolin som Gurney Halleck
  • Javier Bardem som Stilgar
  • Dave Bautista som Beast Rabban
  • Charlotte Rampling – Reverend Mother Mohiam
  • Babs Olusanmokun som Jamis
  • Roger Yuan som Lanville

"Dune: Part Two" har officiell biopremiär den 28 februari.

Läs också: Bästa filmerna 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL