Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Aliens-skådespelaren Al Matthews död

Aliens-skådespelaren Al Matthews död

David Lindahl | Nyhet
25 september 2018
David Lindahl | Nyhet
25 september 2018

Mest känd för sin roll i Aliens.

Al Matthews som Sergeant Apone i Aliens.
Al Matthews som Sergeant Apone i Aliens.

Skådespelaren Al Matthews har avlidit 75 år gammal. Han hade en lång karriär i Hollywood men är kanske mest känd som Sergeant Apone i James Camerons Aliens.

Al Matthews började sin karriär i Hollywood redan i slutet av 70-talet. Han agerade mest i mindre biroller i filmer som De sju knivarna - Omen III och Stålmannen går på en krypto-nit där han spelade en brandman.

I James Camerons uppföljare till Ridley Scotts Alien fick han rollen som Sergeant Apone och yttrade bland annat den numera kända repliken “Alright sweethearts, what are you waiting for, breakfast in bed?". Senare medverkade han också i storfilmer som Det femte elementet och James Bond-filmen Tomorrow Never Dies.

Förutom en filmkarriär tjänstgjorde All Matthews också i den amerikanska marinen och stred i Vietnamkriget. Han blev den första mörkhyade mannen i 1st Marine Division att erhålla rangen sergeant. Innan han blev skådespelare i Hollywwod arbetade han också som musiker i England och blev 1978 den första mörkhyade discojockeyn på brittiska Radio 1.

2005 pensionerade Al Matthews sig och flyttade till Spanien. Deadline rapporterade att han hittades död i Alicante i förrgår av lokalpolis.

All Matthews blev 75 år gammal.

NÄSTA ARTIKEL