Alicia Vikander återvänder till Tomb Raider 2

Alicia Vikander återvänder till Tomb Raider 2

Filmtopp Admin
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 05 september 2019 kl. 14:09

Uppföljaren blir av.

Alicia Vikander i tomb raider
Foto: Warner Bros.

"Tomb Raider" togs emot varmt av biopubliken och filmen anses vara en av de bättre tv-spelsfilmatiseringarna. Nu står det klart att en uppföljare blir av och att Alicia Vikander återvänder för att spela Lara Croft.

Tomb Raider från 2018 är en reboot på filmserien från 2000-talet med Angelina Jolie i huvudrollen. Nu ser vi istället vår svenska Oscarsbelönade stjärna Alicia Vikander ta sig an skurkar i djungeln – vilket hon kommer att fortsätta göra. Den internationella filmsajten Deadline rapporterar att Tomb Raider 2 kommer att bli av och Vikander repriserar sin roll som Lara Croft.

Ben Wheatley kommer att regissera uppföljaren. Han har tidigare gjort massvis med indiefilmer, bland annat hyllade Kill List.

Vad gäller själva handlingen vet vi inte mycket ännu, och det är frågan ifall manusförfattaren Amy Jump hunnit komma särskilt långt. Hur som helst förväntas filmen bli klar i tid för att visas på biografer 19 mars 2021.

Tomb Raider hyllades rejält av Filmtopps redaktör Axel Diedrichs som kallar den "beviset att Vikander har hela spektrat".

Vad tycker du om "Tomb Raider", ser du fram emot uppföljaren?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL