Alfonso Cuarón och Casey Affleck gör skräckserie

Alfonso Cuarón och Casey Affleck gör skräckserie

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 20 oktober 2017 kl. 14:10

Oscarsbelönad duo kan komma att göra en utmärkt och renodlad skräckserie.

Mycket är fortfarande hemligt kring Alfonso Cuaróns och Casey Afflecks gemensamma projekt, men klart står i alla fall att det är en TV-serie i skräckgenren.

Med filmer som Din morsa också!, Children of Men, Gravity och Harry Potter och fången från Azkaban har Alfonso Cuarón visat att han bemästrar allt från drama till fantasy och science fiction. En genre han ännu inte provat på är skräck, men Deadline rapporterar att det nu ska bli ändring på det.

Alfonso och ingen mindre än Casey Affleck har nämligen gått ihop för att tillsammans skapa en TV-serie. Det är inte mycket om serien som är officiellt ännu, förutom att Cuarón och Affleck ska producera den ihop, samt att Cuarón står för regin medan Affleck ståller sig framför kameran. Serien har till exempel inte ens något namn än, men vad som däremot står klart är att den faller under kategorin skräck och kommer att handla om en kult.

Lyckade renodlade skräck-serier är verkligen inget vi är bortskämda med. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att exemplen på bra sådana går att räkna på en hand. Ett par exempel är ju Stranger Things och Twin Peaks, även om just de kanske bara har ena foten i skräckträsket. Den enda riktigt bra serien jag kan komma på som kan räknas som ren skräck är Penny Dreadful.

LÄS OCKSÅ: Twin Peaks säsong 3 – Så här bra är återkomsten

Det är svårt att se hur detta projekt skulle bli något annat än bra. Alfonso Cuarón brukar uträtta underverk i registolen och Casey Affleck har bevisat mer en en gång att han är en fantastisk skådis. Senaste exemplet på detta är Manchester by the Sea där hans insats till och med belönades med en Oscar.

Det enda som ger lite smolk i bägaren är ryktena kring Casey som person, hur han ska ha behandlat kvinnliga kollegor. Kommer fler saker uppdagas kring honom är förmodligen framtiden för denna TV-serie högst osäker, även om det i sådana fall, är av mindre vikt såklart.

Vad tror du om en skräckserie signerad Alfonso Cuarón och Casey Affleck?

NÄSTA ARTIKEL