Alexander Skarsgård om Mia Goth: "En ängel som kan spy galla"

Alexander Skarsgård om Mia Goth: "En ängel som kan spy galla"

Filmtopp
20 mars 2023 kl. 07:03

Svensken hyllar motspelaren inför nya filmen

På fredag är det premiär för den nya skräckfilmen "Infinity Pool" med Alexander Skarsgård och Mia Goth. Inför den stora dagen talar svensken gott om sin motspelerska.

En spännande period väntar Alexander Skarsgård som är dubbelt aktuell med den fjärde och sista säsongen av hyllade serien Succession, och efterlängtade skräckfilmen Infinity Pool. Gällande den sistnämnda, så berättar svensken i en intervju med TT om hur han gillar att göra filmer som lever kvar efteråt, och sin stora beundran för motspelaren Mia Goth.

– Det finns en mängd ljumma filmer, som inte är något man bär med sig. Det här manuset var så spektakulärt. Det är uppfriskande med projekt som sticker ut och spretar åt alla håll, säger Alexander Skarsgård om Infinity Pool

I filmen, som är regisserad av David Cronenbergs son Brandon Cronenberg, får vi följa paret James och Em som njuter av sin semester på ett isolerat hotell med fantastiska stränder, enastående personal och gassande sol. Men snart dyker den förföriska och mystiska Gabi upp och får dem att våga ta del av upplevelser utanför området. Snart finner de sig i en miljö full av våld, hedonism och outsäglig fasa.

Alexander Skarsgård om Mia Goth: "En ängel som kan spy galla"
Foto: Elevation Pictures.

Alexander Skarsgård om sin motspelare Mia Goth: "En ängel som kan spy galla"

I rollen som Gabi ser vi en av de hetaste namnen i branschen just nu, Mia Goth, filmstjärnan som gjorde sig känd med de två rysarna och Pearl. Alexander Skarsgård har bara bra saker att säga om henne:

– Hon är gullig och snäll men kapabel att ösa på så hon blir läskig. Hon ser vänlig ut, som en liten ängel, men kan spy galla. Hon passade bra in i den här miljön, säger han till TT.

"Infinity Pool" har svensk biopremiär den 24 mars. Se trailern här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL