Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alexander Karim tillbaka i Advokaten säsong 2

Alexander Karim tillbaka i Advokaten säsong 2

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
11 september 2019
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
11 september 2019

2020 kommer Advokaten säsong 2 på Viaplay.

Succéserien Advokaten är klar för en andra säsong. Inspelningarna pågår just nu med Alexander Karim och Malin Buska åter i huvudrollerna. Thrillerserien kommer tillbaka med åtta nya avsnitt producerade av SF Studios med premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay nästa år.

- När vi var klara med säsong ett av Advokaten sa jag att det var mitt livs mest givande roll. Det stämmer inte längre - säsong två står nu på första platsen, säger Alexander Karim.

 

Alexander Karim är tillbaka i rollen som Frank Nordling i en andra säsong av Viaplays succéserie Advokaten. Serien, som är baserad på en idé av Jens Lapidus, är Viaplays mest sedda originalserie 2018 och hade den näst bästa premiärmånaden någonsin när den släpptes i början av året. Läs Filmtopps positiva recension av den första säsongen.

Första säsongen avslutades på ett minst sagt brutalt sätt och i den nervkittlande fortsättningen är hämnd bara förnamnet. Frank kan inte släppa skulden han känner inför sin roll i Thereses öde och påbörjar en utredning som leder honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem.

- När vi var klara med säsong ett av Advokaten sa jag att det var mitt livs mest givande roll. Det stämmer inte längre - säsong två står nu på första platsen. Franks resa den här säsongen har varit helt fantastisk! Det ska verkligen bli underbart att få dela det här med alla som följt serien, säger Alexander Karim.

I den nya säsongen får Karim sällskap av större delen av den ursprungliga rollistan från säsong ett, bland andra hyllade Malin Buska, som spelar Franks syster Sara Khalil och danska stjärnorna Thomas Bo Larsen och Nicolaj Kopernikus.

– Viaplays satsning på egenproducerat nordiskt innehåll fortsätter, och förnyandet av ännu en originalserie är ett tydligt bevis på framgången. Advokaten är Viaplays mest populära serie 2018 så det känns otroligt kul att kunna ge tittarna en andra säsong, säger Fredrik Ljungberg, SVP för Viaplay Originals på NENT Group.

Charlotte Lesche och Karin Gidfors och tillbaka som huvudförfattare. Serien regisseras av Geir Henning Hopland och Pontus KlängeAdvokaten produceras även denna säsong av SF Studios och den internationella distributionen sköts av STUDIOCANAL. Producenter är Ina Sohlberg och Nicklas Wikström Nicastro, som även ligger bakom succéer som En man som heter Ove och Viaplay-originalet ALEX.

– Vi är otroligt peppade på att få ta Franks och Saras berättelser vidare under en andra säsong. Vi har byggt upp en värld med karaktärer som vi älskar att följa och är övertygade om att fortsättningen kommer att bli ännu mer spännande än den första säsongen, säger Nicklas Wikström Nicastro.

Advokaten säsong två är ett nordiskt thrillerdrama i åtta delar som kommer att spelas in under 2019. Planerad premiär är 2020, exklusivt på Viaplay över hela Norden.

NÄSTA ARTIKEL