Alexander Abdallah regisserar sin första TV-serie: Det är skitnice!

Alexander Abdallah regisserar sin första TV-serie: "Det är skitnice!"

Filmtopp
07 maj 2023 kl. 10:05

Thunder in My Heart-stjärnan har fullt upp

Alexander Abdallah säger att han inte hinner medverka i "roliga program", särskilt inte nu när han planerar att göra sin första egen TV-serie.

Med dundersuccéerna Snabba Cash och Thunder in My Heart släppta under ett och samma år, 2021, fick Alexander Abdallah ett omedelbart genombrott. Nu är han aktuell med nästa säsong av Amy Deasismont-skapade "Thunder", som fått ett till och med ännu starkare mottagande än första säsongen.

Filmtopps recensent Sebastian Ahokas skriver följande:

"Det är inte bara handlingen som imponerar och som vässats. Även seriens starka ensemble imponerar. Alla som är med i serien får chansen att visa upp sina egenskaper med flera starka och gripande scener. Faktum är att det inte behövs nämnas några specifika skådespelare som imponerar, för alla har verkligen tagit med sitt 'a game' till säsongen."

Filmtopp på premiären av Thunder in my heart säsong 2
Foto: Filmtopp Int.

Regisserar och skriver TV-serie

Något sommarlov för den hårt arbetande skådespelaren tycks det dock inte bli. I en intervju med Filmtopp berättar nu Alexander Abdallah att han under sommaren ska arbeta på en ny TV-serie:

– Jag skriver och regisserar en TV-serie i sommar, med Mustafa Al-Mashhadani från Tunna blå linjen. Det är skitnice, det blir vår första grej tillsammans. Sen är jag sugen på att göra min debut som långfilmsregissör men har en huvudroll i pipen som jag inte kan berätta så mycket om. Den drar mer åt Snabba Cash-hållet.

Alexander Abdallah har tidigare skrivit och regisserat kortfilmerna Jag skiner inte utan er mina bröder (2019) och Vi var barn då (2021). Den sistnämnda visades på Göteborgs filmfestival där den belönades i kategorin Bästa svenska kortfilm.

Filmtopp håller dig uppdaterad om Alexander Abdallahs TV-serie.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL