Alex Schulman i Malou Möter: "Jag vill verkligen sluta podda"

Alex Schulman om att lägga ned: "Jag vill verkligen sluta podda"

Axel Diedrichs
05 juli 2023 kl. 16:30

Vi minns författarens öppenhjärtiga samtal

När Schulman gästade "Malou Möter" under våren var han tydlig med att han vill sluta podda för att fokusera helhjärtat på skrivandet, men förklarar samtidigt att det inte bara är att dra sig ur.

Alex Schulman fortsätter att skriva fängslande texter om sin barndom. Senast i söndags publicerade han en krönika i DN om familjens sommarhus. Att skriva gripande texter av det slaget är något som han tidigare sagt att han vill ägna sig åt helt och hållet – när författaren gästade Malou möter under våren 2023 var han tydlig med att han vill sluta podda för att fokusera helhjärtat på skrivandet. Samtidigt menar han att framgångarna för podcasten han har tillsammans med Sigge Eklund gjort att det inte bara är att dra sig ur hur som helst.

Alex Schulman om att lägga ned: "Jag vill verkligen sluta podda"
Alex Schulman i "Malou möter". Foto: TV4.

Alex Schulman i "Malou möter" om att lägga ned podden: "Det skulle ta ett år"

Alex & Sigges podcast har nu rullat i över tio år och är sedan en lång tid tillbaka en av Sveriges mest lyssnade poddar. Men trots framgångarna som han har tillsammans med kollegan Sigge Eklund berättar Alex Schulman att han vill hoppa av:

– Jag vill verkligen sluta. Jag minns för några år sen, då kunde man ju säga "jag vill lägga av med att podda" och prata med Sigge om det. Då kunde vi sluta om en vecka, men om jag skulle sluta podda nu är det ett projekt som skulle ta ett år för att avsluta alla samarbeten, och alla människor som är beroende av den.

Vidare förklarar Schulman att han vill sluta med podden för att fokusera på att skriva sin bästa bok hittills:

– Jag skulle bara vilja fokusera på det som jag tror att jag skulle kunna bli bra på. Om jag får vara i fred och får komma på en bra idé till en roman så hoppas jag att nån dag kan skriva något jättebra. Men då måste jag få tid till det. 

På frågan om det är strävan efter att få till "den där bästa romanen" som Schulman ännu inte skrivit, som driver honom framåt svarar han kort: 

– Ja. 

Schulmans största boksuccé hittills, Bränn alla mina brev, fick vi nyligen se filmatiserad av Björn Runge och släppas på bio. I den ser vi den stora stjärnan Bill Skarsgård göra rollen som författarens berömda morfar Sven Stolpe.

Du kan fortfarande se Alex Schulmans öppna samtal i "Malou möter" på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL