After-karaktärens frånvaro i After Everything gör fansen vansinniga

After-karaktärens frånvaro i After Everything gör fansen vansinniga

Emil Oscar Rasmussen
14 september 2023 kl. 14:00

Den sista After-filmen rör upp känslor – varför saknas Tessa i After Everything?

"After Everything", den femte och påstådda sista titeln i den omåttligt populära "After"-filmserien, har svensk biopremiär den 15 september. Filmen har redan kommit till flera andra marknader – och fansen är inte helt nöjda med det avslutande kapitlet.

After-filmserien har blivit ett riktigt fenomen. Sedan den första filmen kom ut 2019 har franchisen ökat explosionsartat i popularitet och här står vi nu, fyra år senare, med den femte filmen redo att inta svenska biografer.

Filmserien är baserad på Ann Todds böcker, som också existerar under "After"-rubriken. Handlingen i filmerna kretsar kring det unga kärleksparet Tessa (Josephine Langford) och Hardin (Hero Fiennes Tiffin) och deras romantiska resa – full av med- och motgångar – över flera filmer.

Den 15 september har After Everything biopremiär i Sverige, men på flera marknader släpptes filmen den 13 september, och de tidiga reaktionerna visar på ett starkt missnöje över filmen och specifikt gällande en aspekt av den.

After-karaktärens frånvaro i After Everything gör fansen vansinniga
Foto: Nordisk Film.

After-karaktärens frånvaro i After Everything gör fansen vansinniga

I den senaste After-filmen (OBS! spoiler från den fjärde filmen följer) lider Hardin av skrivkramp, men framför allt ett krossat hjärta, efter att Tessa valt att lämna honom. Förkrossad och med uppmaningen att gå vidare reser Hardin till Portugal för att försonas med Natalie (Mimi Keene), som inte alls vill veta av honom. På plats i Portugal skaffar sig Hardin dessutom en ny rival i Nathalies vän Sebastian (Benjamin Mascolo) – en rivalitet som för ödesdigra konsekvenser. I hopp om att vinna tillbaka Tessa inser Hardin att han först måste ändra på sig själv.

Är det någonting som skaver i beskrivningen av After Everything så kan det vara det faktum att den innehåller väldigt lite Tessa. Och det gäller inte bara beskrivningen, utan även själva filmen. Trots att Langfords karaktär syns på filmens poster och använts flitigt i marknadsföringen av filmen, så rapporteras hon bara vara med i några minuter av det avslutande kapitlet, vilket gjort många fans vansinniga.

Urval av fansen reaktioner på After Everything (hämtade från X, tidigare Twitter):

– Voltage Pictures har noll respekt för kvinnor! Så enkelt är det. De gaslightade denna massiva fanskaran med lögner och hemligheter i ett helt år, skriver @hardinology_

– Såg precis klart After Everything. Det var meningslöst. Varför gjorde de ens en femte film? Kunde haft med det stressade slutet i den senaste filmen. UGH, skriver @rhenz17.

– After Everything lurade oss, tjejer. Kasta inte bort er tid. Det här är vad som händer när det inte finns en bok att efterlikna, skriver @just_beth_13

– Förlåt men After Everything vad FAN VAR DET DÄR, skriver @CamiMillerxO

Varför saknas Tessa i After Everything?

Så, hur kommer det sig att en av filmseriens huvudkaraktärer till stora delar lyser med sin frånvaro i After Everything? Allt tyder på att Langford bara var kontrakterad att göra fyra filmer i After-filmserien med tanke på att källmaterialet består av fyra böcker (plus en prequel), och att Langford helt enkelt inte var villig, eller kunde, ta sig an en femte film. After Everything tycks med andra ord ha uppkommit enkom som ett resultat av de tidigare filmernas stora framgångar.

Många fans uttrycker just en besvikelse över att produktionsbolaget Voltage Pictures till synes gjort en film som inte följer Todds verk, enbart för att mjölka franchisen ytterligare.

"After Everything" har biopremiär den 15 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL