Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ben Affleck gör film om klassikern Chinatown

Ben Affleck gör film om klassikern Chinatown

Kristian Andersson | Nyhet
09 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
09 augusti 2020

Adaption på boken "The Big Goodbye: Chinatown and the Years of Hollywood".

Tvåfaldigt Oscarsbelönade Ben Affleck ska nu göra film på boken som leder oss bakom kulisserna på en av tidernas största klassiker.

Jack Nicholson i "Chinatown". Foto: Paramount Pictures.

Det var 1974 som noir-klassikern Chinatown med Jack Nicholson och Faye Dunaway i huvudrollerna hade sin stora premiär. Filmen nominerades till 11 Oscars och kammade hem en för bästa manus. 

Nu ska Ben Affleck ge oss en rörlig inblick i hur det såg ut bakom kulisserna på filmen. Detta genom att göra en filmatisering på den biografiska boken The Big Goodbye: Chinatown and the Years of Hollywood, skriver Deadline.

Inte minst kommer Afflecks rulle att berätta om storbråket mellan regissören Roman Polanski och Faye Dunaway. Den kommer även att ta upp områden som att John Huston spelade in majoriteten av sina scener berusad och att inte blev klar förrän i slutet av inspelningarna. Vi får också en nostalgisk tillbakablick på hur det var i Hollywood på den tiden.

När filmen kommer att ha premiär är ännu inte känt. Ben Affleck är idag aktuell med basketdramat "The Way Back" som gett honom stora hyllningar för sin prestation.

NÄSTA ARTIKEL