Adam Sandler om att kritiker hatar hans filmer: "Får dåligt samvete"

Adam Sandler om att kritiker hatar hans filmer: "Gör fortfarande ont"

Filmtopp
31 mars 2023 kl. 20:03

Skådespelaren om att syna recensenters ilska

Hur tar världsstjärnor emot hårda recensioner? För den 56-årige skådespelaren Adam Sandlers del kan det fortfarande göra ont när kritiker hatar hans filmer.

I dag är det premiär för den nya komedin Murder Mystery 2 med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Även om otaliga fans är exalterade över att se de två megastjärnorna spela tillsammans igen, har en mängd av de recensioner som trillat in antingen varit svala eller direkt iskalla. Det är inte första gången som Adam Sandler får syna kritikers vassaste pennor – hans filmografi är fylld med komedier som sågats vid fotknölarna. 

Spelar de negativa rubrikerna någon roll när man ändå befinner sig på toppen av Hollywoods och kändisskapets näringskedja? När det kommer till Sandler så visar det sig att han visst mått dåligt över kritiken under sin karriär.

Adam Sandler om att kritiker hatar hans filmer: "Gör fortfarande ont"
Foto: Netflix.

Det gör fortfarande ont i Adam Sandler när kritiker hatar hans filmer

I ett samtal med Happy Sad Confused Podcast berättar Adam Sandler om hur kritiken från recensenter påverkar honom. Han menar att han då mest bryr sig om hur det kunde såra folk i hans närhet:

– När kritikerna började hata mig, så mådde jag dåligt för min familj, och fick dåligt samvete för de som arbetar riktigt hårt på våra filmer. Jag menar, jag har haft med så många fantastiska skådespelare.

När Sandler får kritik väljer han att tänka på en person som han arbetade med tidigt in i karriären och något som hon sa till honom:

– Jag minns Kathy Bates från Waterboy, jag älskade henne och allt hon sa. När någon tog upp kritiker sa jag till henne att de förmodligen inte kommer gilla den. Att de lär säga taskiga saker som vi kanske inte ska läsa. Då sa hon att hon gillar den och att det är allting som räknas. Hon var häftig.

Men trots att han gjort många filmer sedan dess, bekräftar Sandler i en intervju med AARP att det fortfarande kan göra ont när kritiker hatar hans filmer. Även då på grund av att det kan såra andra:

– Ibland. Mest för att jag bjuder in en massa fantastiska människor som jag bryr mig om för att göra film med mig, och jag önskar att de inte behövde läsa skit om vad var har gjort. 

Adam Sandler om att kritiker hatar hans filmer: "Gör fortfarande ont"
Adam Sandler i "Uncut Gems". Foto: Netflix.

Har hyllats flera gånger om

Vidare berättar skådespelaren att beskyddande ord även från hans far kan göra sig påminda när kritiken svider: 

– Han var en hård jäkel som kunde säga till mig att jag inte alltid kan vara glad. Att folk inte alltid kommer att gilla mig. Att jag kommer misslyckas. Då sa jag till honom att det enda jag vill är att vara glad, men han tryckte på att jag aldrig kommer veta vad lycka är om jag inte får uppleva det motsatta.

Men det ska understrykas att flera av Adam Sandlers filmer gått hem både hos publiken och kritikerna, där hans prestationer fått extra mycket beröm. Punch-Drunk Love, Reign Over Me, The Meyerowitz Stories och Uncut Gems har alla hyllats till skyarna. För den sistnämnda tippades han bli en kandidat till att vinna Oscar för Bästa manliga huvudroll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL