Adam Pålsson spelar ung Wallander i Netflix serie

Adam Pålsson spelar ung Wallander i Netflix serie

Filmtopp Admin
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 12 september 2019 kl. 09:09

"Young Wallander" heter serien som ger nytt liv till Henning Mankells bästsäljande böcker.

Adam Pålsson Wallander
Foto: C More.

Adam Pålsson såg vi senast i Mikael Håfströms i serie "Dirigenten" och "Helt Perfekt". Nu är skådespelaren klar för att spela en ung Wallander i Netflix-serien "Young Wallander". Premiären landar nästa år.

Den populära serien Wallander med Krister Henriksson i titelrollen pågick under åren 2005-2015. Fyra år senare kan vi bekräfta att den berömde detektiven får nya berättelser på film med Netflix kommande serie Young Wallander. I huvudrollen ser vi den här gången Adam Pålsson som är mest känd för Torka aldrig tårar utan handskar och Ted – För kärlekens skull och på senaste tiden medverkat i hyllade svenska serier.

I ett pressmeddelande säger Pålsson följande:

– Jag är otroligt hedrad och glad över möjligheten att få spela den unga Kurt Wallander och få utforska de livsavgörande händelserna som format denna komplexa och drivna karaktär, skapad av den lysande Henning Mankell. Med den här fantastiska rollbesättningen och ett kreativt team har jag stort förtroende för att vår nya version kommer att uppskattas såväl i Sverige som internationellt.

I andra roller ser vi Leanne Best, Ellise Chappell, Yasen Atour och Richard Dillane. Ett bestämt premiärdatum är ännu inte känt. Den första säsongen kommer att bestå av sex avsnitt.

Ser du fram emot "Young Wallander"?

NÄSTA ARTIKEL