Nu på bio

Det senaste på biofronten!

A Time to kill.

"A Time to Kill" får uppföljare med Matthew McConaughey

David Lindahl | Nyhet
22 mars 2021
David Lindahl | Nyhet
22 mars 2021

Återvänder i rollen som advokaten Jake Brigance i HBO:s serie.

1996 släpptes rättegångsdramat "A Time to Kill" med Matthew McConaughey i huvudrollen som en advokat. Nu ska HBO göra en serieuppföljare och McConaughey har bekräftats återvända i samma roll.

John Grisham-boken "A Time to Kill" blev film 1996 med Matthew McConaughey i huvudrollen som advokaten Jake Brigance. Samuel L. Jackson spelade rollen som Carl Lee Hailey som anklagades för att ha mördat männen som våldtog hans 10-åriga dotter. Filmen blev en succé och sköt bland annat McCounaghey in i rampljuset.

Nu rapporterar Empire Online att en uppföljare är på gång hos HBO och att McCounaghey har bekräftats för att återvända i rollen som advokaten Jake Brigance. 

Fortsättningen ska bli en serie på tio avsnitt och gå under namnet A Time for Mercy. Handlingen utspelar sig i nutid när Jake Brigance har blivit äldre och börjar försvara en 16-årig pojke som anklagas för att ha mördat en polis. Omgivningen vill ha en snabb rättegång med dödsstraff som utfall. Men Brigance börjar gräva i fallet och upptäcker att det finns mer att utforska än vad det först verkar som.

Något officiellt premiärdatum för HBO:s nya serie är ännu inte bestämt, men här i Sverige kan vi vänta oss att den har premiär på HBO Nordic.

NÄSTA ARTIKEL