Jack Nicholson fyller 87 år – Filmtopp listar hans bästa filmer

87-årige Jack Nicholsons senaste publika framträdande

Axel Diedrichs
23 april 2024 kl. 15:04

Såg pigg ut när kamerorna fångade honom på bild

Efter en lång frånvaro från rampljuset var fansen oroliga över hur Jack Nicholson, som nu hunnit fylla 87 år, mådde. Men förra året tittade han fram för att visa upp sig på gott humör.

Många filmälskare världen över är enade om att Jack Nicholson, 87, tillhör tidernas främsta skådespelare. Därför blev många besvikna när han valde att gå i pension med sin sista film, romantiska komedin How Do You Know från 2010. Anledningen att han valde att avsluta sin karriär var ingen han själv valde att kommentera, vilket så småningom skulle leda till rykten om att han gjorde det på grund av hälsoskäl. Inte minst har det spekulerats om att han skulle ha drabbats av demens. 

Jack Nicholson hejar på favoritlaget Los Angeles Lakers. Foto: ESPN.

Jack Nicholsons senaste publika framträdande

Men i våras dök den legendariske skådespelaren, känd från filmer som ChinatownThe Shining och Gökboet, upp på en basketmatch i Los Angeles. Nicholson är ett erkänt fan av Los Angeles Lakers och har vid flera tillfällen synts till längst fram i publiken för att stötta dem. Enligt ESPN var detta den första gången som han dök upp på arenan sedan lagets öppningsmatch 2021. 

Under sitt senaste publika framträdande ska Nicholson ha varit vid gott mod tillsammans med yngste sonen Ray, och tagits väl emot av andra kändisar som befann sig på plats, däribland 76-årige komikern Larry David. Nicholson fick även hälsa på lagets stora stjärna LeBron James

Nicholson, som i går fyllde 87 år, verkar lyckligtvis vara i betydligt bättre skick än vad många har befarat. Att han kommer att göra någon mer film är inget vi vågar hoppas på. I ett klipp från 2016 får han frågan av en beundrare om han jobbar på något. Då var han snabb på att säga nej. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL