7 tips på fruktansvärt dåliga skräckfilmer

7 tips på fruktansvärt dåliga skräckfilmer

Sofie Landgren
07 maj 2023 kl. 14:05

Kanske världens sämsta skräckisar?

Har du redan sett alla bra skräckfilmer där ute och är redo att kliva över till att ta dig an de sämsta? Eller behöver du bara rakt av tips på vilka skräckfilmer du absolut skall undvika? Då har du kommit rätt! Här samlar vi en lista på 7 av världens kanske sämsta skräckfilmer.

Deadly Detour (2011)
Foto: Maniac Films.

Deadly Detour: The Goat Man Murders (2011)

Vi rivstartar listan med skräckfilmen Deadly Detour: The Goat Man Murders från 2011 som trots allt lyckats skrapa ihop hela 2,8 i betyg IMDb.

Två bil-lass fulla med vänner på väg till Florida tänker enbart på på sex, sprit, droger och rock and roll. När ett fall av motorproblem åsidosätter gruppen på landsbygden i Maryland börjar  en nedåtgående spiral av avskyvärda mord och fördärv bryta ut. En efter en möter de något i skogen, en styggelse av natur och vetenskap.

Dessa vänner ville ha en resa de aldrig skulle glömma och det är precis vad de fick när deras resa förvandlades till en... Dödlig omväg.

Skräckfilmen Vlad
Foto: Scanbox.

Vlad (2003)

Vi går raskt vidare till vampyr-skräckisen Vlad från 2003 som har lyckats få hela 3,3 i betyg på IMDb.

Fyra utbytesstudenter får det till synes smärtfria forskningsuppdraget att utreda Vlad Tep Drakuls sanna historia, och tas genom de karpatiska bergen av en samling udda ortsbor. Men, medaljongen som en av de ovanligt sexiga studenterna bär, är nyckeln till förgörarens återkomst.

Leprechaun in the Hood
Foto: Trimark Pictures.

Leprechaun in the Hood (2000)

Håll i hatten, för här kommer ett riktigt guldkorn med sina starka 3,7 i betyg på IMDb.

När Butch, Postmaster P och Stray Bullet plundrar den lokala "hiphopmogulens" studio för att finansiera deras demoalbum, får de omedvetet med sig hemligheten bakom Mack Daddys framgång, nämligen en magisk flöjt. Deras spelningar blir omedelbart gyllene men en blodtörstig Leprechaun och en arg Mack Daddy är heta på spåren och lämnar ett spår av förstörelse befläckat av politiskt inkorrekta limericks.

Det finns en hel drös med filmer som går under titeln Leprechaun, jag valde Leprechaun in the Hood (2000) som den absolut sämsta, men, om du orkar så finns det även dessa titlar att beta av och tar du dig an utmaningen att se alla så får du gärna maila till oss på Filmtopp och berätta vilken som är sämst i din mening. Leprechaun (1993), Leprechaun 2 (1994), Leprechaun 3: I Las Vegas (1995), Leprechaun 4: In Space (1996), Leprechaun: Back 2 tha Hood (2003), Leprechaun: Origins (2014), Leprechaun Returns (2018).

BloodRayne
Foto: Romar Entertainment.

BloodRayne (2005)

Näst på tur har vi en riktigt dålig actionskräckfilm som har kammat hem 2,9 i betyg på IMDb.

Bloodrayne är en explosiv actioncocktail i Blade-stil som bygger på det omåttligt populära datorspelet med samma namn. Rayne, till hälften vampyr och till hälften människa, lever i världen mellan det goda och det onda. Plågad av de hemska minnena om mammans bestialiska död beger hon sig ut på en blodtörstig hämndaktion. Hon vill döda mannen som våldtog och mördade hennes mamma. Men omänskliga krafter lägger hinder i vägen för hennes hämnd och även det förflutna hinner ifatt henne.

The Curse of Robert the Doll (2016)
Foto: Sony Pictures Entertainment.

The Curse of Robert the Doll (2016)

The Curse of Robert the Doll bygger på en sann historia om dockan "Robert the Doll" som anses vara den mest hemsökta dockan i världen och lever bakom glas på ett museum i Key West, Florida. Att filmen bygger på verkliga händelser hjälper bevisligen inte över huvud taget då filmen bara har fått 3,1 i betyg på IMDb.

En student som börjar jobba nattskift på ett museum misstänker att en av utställningarna, en läskig vintagedocka vid namn Robert, lever och skapar förödelse efter timmarna.

House of the dead (2003)
Foto: Lions Gate Entertainment, Artisan Entertainment.

House of the Dead (2003)

Det är dags att dra ett riktigt risigt ess ur rockärmen, nämligen House of the Dead från 2003. På IMDb har den fått sina oförtjänt höga poäng med 2,1 i betyg.

Ett gäng med collegestudenter hamnar i en mardrömssituation när de åker ut till en mystisk ö för att festa. Plötsligt är de förföljda av mordlystna zombies och andra skräckinjagande varelser, vars avsikt är att frossa på köttet av de levande. Med ett fåtal vapen och knappt om tid, söker de skydd i ett gammalt hus. I huset avslöjar de hemligheten med House of the Dead.

Grimcutty
Foto: Disney+.

Grimcutty (2022)

Som sista, sämsta tips vill jag ge min personliga favorit Grimcutty från 2022. Att den här filmen har lyckats kamma hem hela 4,3 i betyg på IMDb är för mig helt sinnessjukt.

Filmen handlar om en tonårsflicka i förorten och hennes lillebror som måste stoppa en skrämmande internet-meme som väckts till liv tack vare hysterin från deras föräldrar. Yes, exakt så "bra" är det.

Är du sugen på att se någon av dessa filmer så kan du med hjälp av vårt sökverktyg Streamtopp enkelt ta reda på vart de finns att streama just nu!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL