Deep Blue Sea 2 på väg - 18 år efter originalet

Deep Blue Sea 2 på väg - 18 år efter originalet

Axel Diedrichs
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 22:07 | Publicerad 03 juli 2017 kl. 15:07

Sharknado-skaparna gör Deep Blue Sea 2

Först kom The Shallows, följd av 47 Meters Down och storsatsningen Meg är på väg, med Jason Statham i huvudrollen.

Enligt amerikanska medier står det klart att studion SyFy satsar på en uppföljare till kultfilmen Deep Blue Sea. SyFy producerar redan Sharknado-serien, så vi kan förvänta oss att filmen gör en direktresa till DVD-hyllan och streamingtjänsterna. Det som talar för att filmen visst kommer att nå biograferna är att skådespelaren Michael Beach, som snart är aktuell med storfilmen Aquaman, ska spela huvudrollen. Skräckfilmsregissören Darin Scott står skriven som regissör.

I Deep Blue Sea från 1999 får vi se en samling forskare få sitt forskningscentrum attackerade av övernaturligt intelligenta hajar. Vad Deep Blue Sea 2 kommer att handla om får vi vänta lite med att veta! Det finns de som hoppas på att Samuel L. Jackson gör en comeback i uppföljaren, men med tanke på hans klassiska uttåg i den första filmen, känns det tveksamt!

Är monster-och hajfilmer den nya trenden?

Utöver dessa historier om blodtörstiga monsterhajar bygger studion Universal sitt Dark Universe, där klassiska monster återvänder för att sätta skräck i oss. Ja, det är nog säkert att säga. Men dessvärre har inte filmerna varit speciellt bra, med The Shallows som ett undantag.

Ser du fram emot "Deep Blue Sea 2"?

NÄSTA ARTIKEL