Vilken ikonisk skräckfilmsmördare har dödat flest? Här är topplistan

Vilken ikonisk skräckfilmsmördare har dödat flest? Här är topplistan

Eyla Runsten
27 april 2024 kl. 20:04

Dessa mördare har dödat flest i sina skräckfilmer

Det finns många filmer med mördare, men dessa klassiska skräckfilms-mördarna har dödat allra flest personer i sina filmer. Kommer det komma en ny skräckfilms skurk som kan slå rekordet som ettan har med 170 mord? Det återstår att se.

Det finns många skräckfilmer som innehåller skurkar som mördar karaktärer till höger och vänster, och det finns en handfull ikoniska mördare från filmens värld som vi minns lite extra väl.

Med hjälp av Far Out Magazine kan vi lista de minnesvärda skräckfilmsmördarna som är allra bäst på sitt jobb – att begå mord. Här är de fem skurkarna som lyckats ta död på flest människor i sina filmer.

De 5 ikoniska skräckfilmsskurkarna med flest mord på sitt CV

Child's Play (1988)

5. Chucky – Den onda dockan

Chucky är en av de läskigaste dockorna som existerat i film- och tv-historien. Det har hunnit bli några filmer med Chucky i fokus, hela åtta stycken, och följaktligen har ett och annat mord. Det klassiska orangea håret, den randiga tröjan, de blå hängselbyxorna och kniven kan skrämma upp vem som helst som vet vem Chucky är.

Denna läskiga docka har lyckats döda 47 offer på spannet av åtta filmer.

A Nightmare on Elm Street (1984)

4. Freddy Krueger – Terror på Elm Street

En seriemördare vars offer var barn på Elm Street. När Freddy Krueger blev påkommen av polis så greps han, men på grund av olika anledningar kring rättegången så släpptes han så familjerna på Elm Street lagen i sina egna händer och brände honom till döds. Efter detta så fortsätter morden på barnen på Elm Street – men nu genom deras drömmar.

Denna seriemördare matchar Chucky med att ha dödat 47 personer, men över sju filmer istället för åtta.

Saw X (2023)

3. The Jigsaw Killer – Saw

Mannen som placerar sina offer på olika platser, där ska de försöka överleva olika lekar för att se hur långt de är beredda att gå för att överleva fysisk eller psykisk tortyr.

Genom sina lekar kan Jigsaw stoltsera med 76 mord.

Halloween (2018)

2. Michael Myers – Halloween

Denna seriemördare började med att mörda sin syster och blev ivägskickad. 15 år senare så rymmer han på Halloween för att fortsätta mörda folk i sin hemstad. Alla Michael Myers mord sker på Halloween där han alltid har på sig en mask som täcker hela huvudet och en blå overall.

Efter tolv filmer har han lyckats mörda 159 personer.

Fredag den 13:e (1980)

1. Jason Voorhees – Fredag den 13:e

Efter att Jason Voorhees drunknat på ett sommarläger sprids ryktet att sjön har en förbannelse på sig. Över flera årtionden så sker det brutala massmord vid Camp Crystal Lake där Jason ligger bakom alla dessa.

Över spannet av tolv filmer har Jason Voorhees lyckats mörda 170 personer vid Camp Crystal Lake.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL