Vem är vem i "Rogue One: A Star Wars Story"

Vem är vem i "Rogue One: A Star Wars Story"

Uppdaterad 19 februari 2020 kl. 16:02 | Publicerad 07 december 2016 kl. 17:12

Filmtopps guide till karaktärerna i Rogue One.

Star Wars-universumet expanderar hela tiden och nya karaktärer presenteras för fansen. Du som följde den animerade serien Star Wars: The Clone Wars (2008 - 2015) känner säkert igen Rebelledaren Saw Gerrera, men annars så är de allra flesta karaktärer i Rogue One: A Star Wars Story helt nya och obekanta för oss.

För att få lite koll inför filmen har vi listat de viktigaste karaktärerna med lite bakgrundsinformation. Enjoy!

JYN ERSO

Vem är vem i "Rogue One: A Star Wars Story"
Felicity Jones i rollen som Jyn Erso. Foto: Walt Disney Studios

Jyn Erso är en erfaren slagskämpe som är van att klara sig på egen hand. Men när det visar sig att hennes far verkar ligga bakom byggandet av Imperiets nya vapen, Dödsstjärnan, beslutar hon sig att för en gångs skull bli en lagspelare. Hon ansluter sig till Rebellalliansen för att tillsammans ge sig ut på det farofyllda uppdraget att stjäla ritningarna.

GALEN ERSO

galen-erso
Mads Mikkelsen i rollen som Galen Erso. Foto: Walt Disney Studios

Galen Erso är far till Jyn Erso. Han lämnar henne när hon är en liten flicka och återvänder aldrig igen. När Jyn får veta att det verkar vara Galen som ligger bakom byggandet av Dödsstjärnan tar hon sig an uppdraget för att hitta honom och stjäla ritningarna.

CAPTAIN CASSIAN ANDOR

captain-cassian-andor
Diego Luna i rollen som Captain Cassian Andor. Foto: Walt Disney Studios

Cassian Andor är en framgångsrik och vältränad underrättelseofficer för rebellerna. Han är djupt respekterad av sina trupper för sin erfarenhet i fält, hans förmåga att hålla huvudet kallt i pressade situationer och att klara sina uppdrag med minimala resurser.

DIRECTOR ORSON KRENNIC

director-orson-krennic
Ben Mendelsohn i rollen som Director Orson Krennic. Foto: Walt Disney Studios

Orson Krennic är chef över Forskningsavdelningen av Avancerade Vapensystem inom den Imperiets militär. Han är besatt av att få klart det försenade Dödsstjärnan-projektet. Han är ett ont geni som har satt hela sin karriär och sitt rykte på spel för att vapnet ska levereras enligt plan till Kejsaren.

K-2SO

k-2so-kay-tuesso
Alan Tudyk i rollen som K-2SO. Foto: Walt Disney Studios

K-2SO (Kay-Tuesso) är ursprungligen en säkerhetsdruid för Imperiet, men som har blivit omprogrammerad och är nu lojal till Rebellerna. Han är en stor tillgång för Rebellalliansen då han smälter in perfekt på Imperiets baser och poster.

BISTAN

bistan
Nick Kellington i rollen som Bistan. Foto: Walt Disney Studios

Bistan är en våldsam krigare som ansluter sig till Rebellerna för att befria sitt folk från Imperiets förtryck. Han älskar striden och bryr sig i vanliga fall inte riktigt om vem som är hans motståndare.

PAO

pao
Derek Arnold i rollen som Pao. Foto: Walt Disney Studios

Pao är en amfibisk varelse som ansluter sig till Rogue One-laget för att stjäla ritningarna. Hans signatur i krig är hans stridsvrål "Sa'kalla!".

EDRIO TWO TUBES

edrio-two-tubes-1
Aidan Cook i rollen som Edrio Two Tubes. Foto: Walt Disney Studios

Edrio Two Tubes är en legosoldatspilot som flyger tillsammans med sin äggvän, Benthic. Båda två delar smeknamnet på grund av sina andningsapparater. Edrio och Benthic anslöt sig till rebellerna efter att deras hemplanet Yar Togna erövrades och ockuperades av Imperiet. De tvingades lämna sitt hem som flyktingar och drömmer nu om att få hämnas.

BAZE MALBUS

baze-malbus
Wen Jiang i rollen som Baze Malbus. Foto: Walt Disney Studios

Baze Malbus hemplanet är ockuperad av Imperiet vilket har härdat honom och gjort till en driven och skicklig soldat. Hans moraliska kompass och bästa vän är Chirrut Îmwe som med sin andlighet och sitt lugn är en stark kontrast till Baze Malbus hårda framtoning.

CHIRRUT ÎMWE

Chirrut Îmwe är väldigt andlig av sig och tror på att allt levande är förenat genom "the Force". Trots att han är blind är en väldigt skicklig krigare och då han saknar egenskapen att utnyttja "the Force" har han finslipat sina kroppsliga förmågor genom sträng fysisk och mental disciplin.

SAW GERRERA

saw-gerrera
Forest Whitaker i rollen som Saw Gerrera. Foto: Walt Disney Studios

Saw Gerrera är en erfaren veteran från Klonkrigen och leder nu en grupp rebeller i upproret mot Imperiet. Han har förlorat mycket under sina många år i strid vilket har gjort honom mörk och dyster. Men med jämna mellanrum dyker stunder upp då drag av den karismatiska och omtänksamma mannen han en gång var återvänder. Trots sin plågsamma hälsa är hans vilja att fortsätta striden obeveklig.

BODHI ROOK

bodhi-rook
Riz Ahmed i rollen som Bodhi Rook. Foto: Walt Disney Studios

Bodhi Rook är en pilot som ursprungligen flög för Imperiet. Han har nu bytt sida och kommer använda sin skicklighet för att hjälpa rebellerna. Han är orolig av sig och måste samla mod för att våga ta striden mot sina tidigare arbetsgivare.

Det var de viktigaste nya karaktärerna i Star Wars-universumet. Av de gamla vet vi iallafall att Darth Vader kommer återvända, vilket egentligen är den enda vi behöver för att vara nöjda, eller hur?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL