BEKRÄFTAT: då har Thunder in my heart säsong 2 premiär

Vårens svenska filmer och serier 2023

16 april 2023 kl. 14:04

Svenska filmer och serier med premiär i april och maj 2023

Svenska filmer och serier som har premiär under andra halvan av april och under maj finns det gott om. Här kommer därför en lista med alla premiärer att se fram emot – där det finns någonting för alla.

Vårens svenska filmer 2023

Foto: TriArt Film

Butiken (biofilm) – 14 april

Regi: Ami-Ro Sköld
Genre: Drama 
Med: Eliza Sica, Daysury Valencia, Arbi Alviati, Eleftheria Gerofoka m.fl. 

En brokig skara hemlösa har byggt ett tältläger utanför en lågprisbutik. De lever på att dumpstra ur containern som tillhör butiken och de bemöts av ett motstånd som blir alltmer aggressivt. Samtidigt slavar butikens anställda under hårdnande villkor under kedjans tuffa ledning. 

Rosornas by (biofilm) – 14 april

Regi: Hanna Heilborn
Genre: Dokumentär
Med: Aldo Deragna, Denise Deragna, Dijana Pavlovic, Jonathan Hudorovic m.fl. 

En skolbuss passerar Denise och hennes kusiner, varje morgon utan att de får följa med. I Rosornas by får vi, under sex års tid, följa en romsk familj och deras kärleksfulla kamp för sina barns rättigheter. Steg för steg avslöjar filmen hur en till synes liten händelse hänger ihop med större politiska rörelser och hur hatisk medieretorik eldar upp det redan utbredda förtrycket av romer i Europa. 

Foto: TriArt Film

Bullets (biofilm) – 28 april

Regi: Peter Pontikis
Genre: Drama, thriller
Med: Khalil Ghazal, Allan Mohsin, Amadou Jawara, Kerolos Ezzat m.fl. 

Här berättas historien om en pojke från en Stockholmsförort som måste hjälpa sin kompis med konflikter som uppstår med ett lokalt gäng. Bullets speglar vår samtid och i stil med de franska cinema de banlieue-filmerna skildrar kampen att få vara barn i en värld där omständigheterna inte tillåter det. 

KLART: då har One More Time premiär på Netflix – se bidler här
Foto: Netflix

One More Time (Netflix) – 21 april

Regi: Jonatan Etzler
Genre: Drama, komedi
Med: Hedda Stiernstedt, Maxwell Cunningham, Elinor Silfversparre, Miriam Ingrid m.fl. 

På sin 40-årsdag önskar sig Amelia (Hedda Stiernstedt) att hon vore 18 år igen, men hon ångrar sig snart när önskningen går i uppfyllelse och hon måste uppleva samma dag från 2002 om igen. 

Feed (2022)
Foto: Nordisk Film

Feed (C More) – 28 april

Regi: Johannes Persson
Genre: Skräck
Med: Molly Nutley, Joel Lützow, Sofia Kappel, Amanda Lindh m.fl.

Biosuccén Feed från 2022 kommer nu till C More. Den svenska skräckfilmen som bygger på en idé av Joakim Lundell handlar om några ungdomar, med en influencer i spetsen, som blir inbjudna till en lyxig camping i vildmarken. Där finns dock något ondskefullt och snart handlar allt bara om att överleva. Feed belönades med publikpriset på Guldbaggegalan.

Vårens svenska serier 2023

BEKRÄFTAT: då har Thunder in my heart säsong 2 premiär
Foto: Viaplay

Thunder in My Heart säsong 2 (Viaplay) – 23 april

Skapare: Amy Deasismont 
Genre: Drama, komedi
Med: Amy Deasismont, Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Christina Schollin m.fl. 

Den andra säsongen av Thunder in My Heart tar vid ett år efter första säsongens slut. Antonia (Julia Lyskova) och Janice (Malin Persson) är mer förälskade än någonsin och Sam (Alexander Abdullah) har flyttat ihop med nya flickvännen Louise (Maia Hansson Bergqvist). Sigge (Amy Deasismont) har blivit som det femte hjulet och vänskapen verkar oklar. Hon har även blivit inneboende hos Agnetha (Christina Schollin) och alla hennes kaniner. 

Snusket (SVT Play) – 3 maj

Genre: Komedi

Snusket är en humorserie som kretsar kring Myttaren Bobby, konflikträdda Theo och konstnären Mika som är stammisar på ett café med namnet Snusket. Deras tråkiga vardag tar dock en vändning en dag när influencern Filippa plötsligt gör entré. Snusket är en serie om sex, relationer och pinsamheter. 

Från Trakten (SVT) – 12 maj

Genre: Komedi
Med: Hampus Hedström, Johan Östling, Fatima Jelassi m.fl. 

Bror (Hampus Hedström) bor med sin familj på en bondgård i Värmland. Familjen får ett tillskott i form av fosterbarnet Zeina (Fatima Jelassi) som flyttar från Stockholmsförorten ut på landsbygden, vilket leder till nyfunna vänskaper och kulturkrockar. 

Svensk reality i april och maj 2023 

Gruppbild Sveriges Mästerkock VIP
Foto: TV4

Sveriges Mästerkock VIP säsong 3 (C More/TV4) – 12 april

Sverige Mästerkock VIP är tillbaka med en tredje säsong där kändisar tävlar om vem som är bäst i köket. Medverkande denna säsong är Ann Wilson, Emma Green, Carin Da Silva, Lars “Lasseman” Larsson, Simon Sköld, Mons Kallentoft, Filip Dikmen och Gladys del Pilar. I år är dessutom konstellationen i juryn annorlunda. Förutom rutinerade Mischa Billing och Tom Sjöstedt får juryn en ny tredje medlem i form av stjärnkocken Marcus Samuelsson

Foto: Andreas Johansson/TV4

Benjamin’s säsong 3 (C More/TV4) – 20 april

Benjamin Ingrosso är tillbaka för en tredje säsong med sitt program Benjamin’s där han bjuder in såväl vänner som nya bekantskaper till en kväll med god mat och bra musik. Några av säsongens gäster är bland andra Carola Häggkvist, Johanna Nordström, Oskar Linnros, Adam Pålsson, Alba August och Björn Ulvaeus. Benjamin har själv meddelat via Instagram att säsong tre kommer bli den sista av programmet och att han vill avsluta på topp. 

Foto: discovery+

Villa Wahlgren (discovery+) – 26 april 

Från en familjemedlem på en kanal till en annan. Fans av serien Wahlgrens Värld är väl insatta i att Pernilla Wahlgren sålt sitt gröna hus och köpt en stor tomt på Lidingö där hon tillsammans med arkitekten Thomas Sandell ska bygga sitt drömhus. Resan har redan dokumenterats på ett Instagram-konto med samma namn som serien och ska nu alltså även visas i rutan. Tittarna får följa med under hela processen när Pernillas drömhus ska förverkligas. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL