Julen på TV4 och TV4 Play – filmer, serier och TV

Julen på TV4 och TV4 Play – filmer, serier och TV

 • TV4 Play
Eric Diedrichs
30 oktober 2023 kl. 14:10

Strålande jul med gamla såväl som nya favoriter

Filmtopp har tagit del av årets julprogram på TV4. Det bjuds på kära återseenden, några nya ansikten och en och annan klassiker.

Regnet öser ner över Sverige och höstrusket gör sig påmint med besked. Det innebär också att julen snart knackar vid dörren. Filmtopp har tagit del av årets julprogram på TV4, som bjuder på allt från mysig TV med matlagning och kungligheter till nya serier och några julfilmsklassiker.

Jul med Ernst
Ernst Kirchsteiger bjuder på julmys i "Jul med Ernst". Foto: TV4

Julprogram på TV4

Hela England bakar: julspecial – 6 november TV4 Play och Sjuan

Fem bekanta ansikten sätter sina kunskaper på prov i en stämningsfull julspecial. Bland de festliga julbaken hittar vi ”bauble cakes” och en julgran gjord av smaskiga bakelser.

Jul med Ernst – 27 november TV4Play och TV4

Med ett bultande julhjärta är Ernst Kirchsteiger tillbaka för att visa hur han gör för att få julen att flytta in. Ernst delar med sig av sina bästa knep för att få igång den trygga julstämningen, full med traditioner fast med en liten twist…

Tinka och själens spegel –  1 december TV4 Play

Julkalender från TV 2 Danmark. Tinka börjar tvivla på sina egna förmågor som trollens ledare, men Ingi leder henne på spåren av en familjehemlighet i människovärlden, där Tinka behöver Lasses hjälp.

Julens alla bak – 12 december TV4 Play och TV4

Bakproffset Johan Sörberg och matlegenden Tina Nordström sätter smak på högtidsmyset.

Strålande jul från Luleå domkyrka – 24 december TV4 Play och TV4

Julkonsert med flera folkkära artister som Marcus & Martinus, Lena Philipsson och Sven-Ingvars som sjunger älskade jullåtar ihop med orkester och kör.

Bingolotto
Ingen jul utan Bingolotto uppesittarkväll. Foto: TV4

Alltid på TV4 Play och TV4

Diggiloo 2023 – 8 december TV4 Play och TV4

Det är dags för ett rejält jubileumskalas i TV-klassikern Diggiloo, denna gången med besök av Idolvinnaren Nike Sellmar, John Lundvik, Daniel Norberg, Liamoo, Maria Sur, Di Leva, Jessica Andersson, Hanna Hedlund, Andreas Lundstedt, Anne-Lie Rydé och Bruno Mitsogiannis.

Bingolotto uppesittarkväll – 23 december TV4 Play och TV4

Dagen före julafton är det dags för Bingolottos traditionsenliga uppesittarkväll. Tina Nordström lagar julmaten, Arantxa Alvarez hjälper till i rimstugan och på scenen ser vi bland annat David Lindgren och Lasse Stefanz. Vilka som blir de lyckliga "bingo"-skrikarna där hemma i soffan återstår, i vanlig ordning, att se.

Kungahuset 2023 – 30 december TV4 Play och TV4

Följ kungafamiljen detta intensiva år då kungen firar 50 år på tronen. Dessutom får vi följa kronprinsessan Victoria på resor i Australien, Nya Zeeland, Georgien, runt om i Sverige samt under ett möte med kronprins William och prinsessan Kate i London. Anders Pihlblad leder oss genom programmet.

Bingolotto: nyårsbingot – 31 december TV4 Play och TV4

Blev det inget bingo strax innan jul? På nyårsafton kommer en ny chans. Sprakande nyårsfest utlovas med Lotta Engberg och Daniel Norberg som programledare. Bo Kaspers, Albin Lee Meldau och Sarah Dawn Finer uppträder och dessutom blir det spel, roliga tillbakablickar och partytricks under kvällen.

Per Andersson
Vill du besöka Per Anderssons tankevärld? Snart har du chansen. Foto: Prime Video

Nytt på TV4 under julen

Johan Glans sommarturné –  1 november TV4 Play+, 15 december TV4 och TV4 Play

Johan Glans första stand up-turné sedan 2018. I föreställningen får vi återigen ta del av den humor som gjort Johan älskad av svenska folket, med tvistade beskrivningar av vardagen och träffsäkerhet.

Räkhäst: I huvudet på Per Andersson – 22 december TV4 Play och TV4

I Räkhäst kastas vi rakt in i Per Anderssons tankevärld och slängs mellan galna karaktärer, kupletter och vilda infall genom en förstklassig humorkavalkad.

Silvia: Mitt liv som drottning – 25 december TV4 Play och TV4

Ingen i Sveriges historia har varit drottning längre än drottning Silvia. När hon nu fyller 80 år ser hon tillbaka på livet och berättar öppenhjärtigt om tiden före och efter att hon förvandlades från Silvia Sommerlath till Drottning av Sverige. Medverkar gör även delar ur den kungliga familjen, medarbetare och några av dem som var med vid avgörande händelser i drottningens liv.

Astrid Lindgrens älskade filmer – 2 januari TV4 Play

Dokumentärserie om historien bakom Astrid Lindgrens filmer. Vi hör personerna som var med berätta om hur filmerna gjordes, vad som hände bakom kameran och om tiden som barnskådespelare. Vi ser Sveriges mest folkkära artister berätta om sina favoritscener och repliker i en fängslande blandning av anekdoter, minnen och arkivklipp.

Sanningen
Sofia Hellin och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i "Sanningen". Foto: Jakob Dahlström/TV4

Serier under julen på TV4 Play

Nora Sand: Flickorna på Englandsbåten – 1 december TV4 Play

Nora Sand, en Londonbaserad utrikeskorrespondent för en dansk tidning, börjar gräva i ett gammalt fall om två danska flickor spårlöst försvann från en Englandsbåt 1985. En mystisk resväska leder till en brutal seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på ett av Englands mest ökända fängelser.

Kod 37 (säsong 3) – Säsongspremiär 4 december TV4 Play

Med bas i Gent arbetar specialutredarna Charles, Bob och Kevin under ledning av sin nya chef Hannah Maes. Tillsammans tar de sig an några av Belgiens mest brutala sexualbrott, vare sig det handlar om våldtäkt, incest, pornografi eller pedofili.

Hidden Assets (säsong 2) – 15 december TV4 Play

Irländsk thrillerserie om kriminalkommissarie Emer Berry som efter en rad våldsdåd tvingas att samarbeta med en kollega i Belgien i jakten på våldsdåden. I den andra säsongen följer Bibi Brannigan, som har varit stationerad i Antwerpen, men som nu återvänder till Irland för att följa upp bombningarna i Belgien men som även stöter på en rad personliga problem vid återkomsten.

Sanningen – 25 december TV4 Play

Julens stora dramapremiär på TV4 Play. Ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma. Serien är skapad av Camilla Ahlgren (Bron, Vargasommar) och i huvudrollerna ser vi Sofia Helin och Hedda Stiernstedt.

Doktorn kan komma (säsong 2) – 27 december TV4 Play

En ny version av den klassiska Australiska succéserien om en grupp flygplansburna läkare som dagligen räddar liv på landets mest svårtillgängliga platser.

Karl-Bertil Jonssons julafton
Simon Larsson, Jonas Karlsson och Jennie Silfverhjelm i "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton". Foto: SF Studios

Svenska julfilmer på TV4

 • Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton – 17 november TV4 Play+
 • Tomten är far till alla barnen – 1 december TV4 Play, 24 december TV4
 • Jag kommer hem igen till jul – 7 november TV4 Play+, 24 december TV4 Play och TV4
 • Sällskapsresan-filmerna – 25 december TV4 och TV4 Play

Nya julfilmer – 1 december på TV4 Play:

 • Her Magical Christmas
 • Forever Christmas
 • Christmas in Switzerland
 • Six degrees of Santa Mistletoe
 • Match Christmas Masquerade
 • Royal Christmas Match
 • Planes, Trains and Christmas Trees
 • Ghost of Christmas Past
 • Merry and Bright
 • Return to Christmas Creek
 • You, Me and the Christmas Trees
 • Christmas Proposal
 • Christmas Waltz
 • Christmas with the Darlings

Nya julfilmer – 1 december på TV4 Play+:

 • An Unexpected Christmas
 • A Mrs. Miracle Christmas
 • My Christmas Family Tree
 • Time for Them to Come Home for Christmas
 • The Santa Stakeout

För mer läsning se vår lista med nya filmer på SVT Play i november.

NÄSTA ARTIKEL