Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tolv Snubs & Surprises inför Emmygalan 2016

Tolv "Snubs & Surprises" inför Emmygalan 2016

Oscar Vilhelmsson | Lista
16 juli 2016
Oscar Vilhelmsson | Lista
16 juli 2016

Vilka tror du blir årets stora vinnare?

Varje år när nomineringarna blir officiella inför årens alla galor så är första intrycket ofta att det är rättvist utvalda kandidater. Men när vi tar oss en närmare titt så hittar vi lätt brister. Det saknas namn och titlar i vissa kategorier som borde vara inkluderade (snubs), och samtidigt brukar det också finnas med en del överraskningar. Nedan listar vi några av de största snackisarna.

SNUBS

1. Christian Slater, Mr. Robot (2015- )

Med en vinst för Bästa Manliga Biroll från Golden Globe-galan tidigare i år är det verkligen ett mysterium varför den etablerade skådespelaren inte blev nominerad för sin insats i den hyllade dramaserien Mr. Robot. Hans motspelare, Rami Malek, däremot har blivit nominerad för sin huvudroll.

2. Mozart in the Jungle (2014- )

mozart in the jungle

Efter två säsonger belönades serien med två Golden Globes för Bästa Komedi/Musikaliska Serie, samt Bästa Skådespelare för Gael García Bernal. Men någon Emmynominering blev det ändå inte mer än för Bästa Ljudmix.

3. Orange is the New Black (2013- )

Orange is the New Black

Med många nomineringar och vinster för bl a Bästa Serie och Bästa Skådespelare från tidigare år från både Golden Globe och Emmy-galor blev det endast en nominering för Bästa Casting av Jennifer Euston.

4. The Good Wife (2009-2016)

The-Good-Wife

Efter den sista säsongen var klar så trodde många att seriens huvudrollsinnehavare Julianna Margulies skulle belönas för sin hyllade insats. Det blev dessvärre inte så. Istället blev det nomineringar för Bästa Manus, Bästa Kostym samt Bästa Gästspelare av Michael J. Fox och Carrie Preston.

5. Broad City (2014- )

Den här komediserien har hyllats som en av de bästa någonsin där kvinnorna står i fokus och driver den framåt. Men det blev ändå ingen nominering vid årets gala heller.

6. Vinyl (2016)

vinyl-cast

Förmodligen har det att göra med att serien nyligen lades ned. HBO:s serie Vinyl, skapad av bl a Mick Jagger och Martin Scorsese, blev nämligen utan nomineringar i år. Serien hyllades dock stort av tittarna, och mycket av det berodde på huvudrollsinnehavaren Bobby Cannavale.

7. Jane Fonda, Grace and Frankie (2015- )

1462542330712.cached

Hennes motspelerska, Lily Tomlin, har lyckats bli nominerad för en Emmy två år i rad och en Golden Globe tidigare i år för sin insats i Netflix komediserie Grace and Frankie. Jane Fonda däremot står fortfarande utan, trots sina två Oscars i bagaget.

Surprises

1. Comedians in Cars Getting Coffee (2012- )

jerry-seinfeld-comedians-in-cars-getting-coffee-season-8-trailer-0

Till mångas förvåning lyckades denna speciella talkshowen i ledning av Jerry Seinfeld, knipa en nominering för "Outstanding Variety Talk Series".

2. The Americans (2013- )

Keri-Russell-Matthew-Rhys-The-Americans-season-2-photo

Tidigare år har serien bara nominerats för sin musik, sitt manus och sina gästspelare. Men i år har den till slut även lyfts fram för Bästa Dramaserie och Bästa Huvudrollsinnehavare av Matthew Rhys och Keri Russell.

3. Laurie Metcalf

Trots hennes stora talang så kom det lite som en överraskning att Laurie Metcalf nominerats hela tre gånger vid årets gala, för sin huvudroll i komediserien Getting On, och för sina gästroller i Horace and Pete och The Big Bang Theory.

4. UnREAL (2015- )

unreal_still

Eftersom serien skapats av det mindre TV-bolaget Lifetime Television var det en stor bedrift att lyckas kamma hem nomineringar i två större kategorier. I år är den aktuell i tävlandet om Bästa Kvinnliga Biroll av Constance Zimmer, samt för Bästa Manus.

5. Silicon Valley (2014- )

160318-news-silicon-valley

Det fortsätter regna nomineringar över denna populära komediserie från HBO. Men i år är första året som den kammat hem en chans för sina skådespelare. Thomas Middleditch är i år aktuell inom kategorin Bästa Manliga Huvudroll.

Emmygalan äger i år rum den 18 september och kommer ledas av Jimmy Kimmel.

NÄSTA ARTIKEL