Sämsta filmerna 2018

Tips – julfilmer för barn mellan 7-11

Sofie Landgren
10 december 2023 kl. 09:30

Och var de finns att streama

7 tips på bra julfilmer för de lite äldre barnen att bränna av under jullovet!

Här är bästa julfilmerna för 7-11 åringar

Arthur och julklappsrushen (2011)
Foto: Sony Pictures.

Arthur och julklappsrushen (2011)

Hur lyckas jultomten egentligen leverera miljarder julklappar över hela världen på en enda natt? Med hjälp av en armé bestående av en miljon tomtenissar och ett enormt, högteknologiskt kontrollcenter under isen på Nordpolen! Så hur kan denna fantastiska organisation nu ha MISSAT ett barn?

För jultomtens yngste son Arthur hotar detta att göra slut på julens magi en gång för alla. Tillsammans med sin pensionerade farfar Gammeltomten, en upprorisk ung tomtenisse, en gammal avställd släde och några odresserade renar ger sig Arthur ut på det galna uppdraget att dela ut den sista julklappen! Njut av spänningen, glädjen och de fantastiska äventyren i denna nya julklassiker!

Här kan du streama: Arthur och julklappsrushen

De fem legenderna (2012)
Foto: Paramount Pictures.

De fem legenderna (2012)

Det här animerade äventyret är en rolig och magisk berättelse om fem legendariska hjältar - Jack Frost, påskharen, tomten, tandfen och sandmannen - tillsammans för första gången! När den ondsinte Beck hotar att ta över världen är det upp till våra älskade hjältar att agera beskyddare för alla barns hopp och drömmar.

Här kan du streama: De fem legenderna

Polarexpressen, barnfilm
Foto: Warner Bros.

Polarexpressen (2004)

Kliv upp, hoppa på och förbered dig på den häftigaste resan i ditt liv!

Det är julafton, och du kommer snart åka berg- och dalbana upp- och nerför berg, kana över isfält, balansera på skyhöga broar och bli serverad varm choklad av de häftigaste servitörer du någonsin sett. Du åker givetvis med Polarexpressen!

Här kan du streama: Polarexpressen

Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (2023)
Foto: Disney+.

Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (2023)

Vinterlovet visar sig vara extra stressigt för Greg Heffley i år. Efter att ha förstört en snöplog av misstag när han tillverkade en snögubbe med bästa vännen Rowley Jefferson, oroar sig Greg för att han inte kommer att få den nya videospelskonsolen han så desperat vill ha i julklapp. För att göra saken värre blir han insnöad med sin familj, inklusive sin griniga äldre bror Rodrick och sin irriterande yngre bror Manny.

Här kan du streama: Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever

Solan och Ludvig - Jul i Flåklypa
Foto: Nordisk Film AB.

Solan och Ludvig - Jul i Flåklypa (2013)

Julen närmar sig och de tre vännerna önskar sig mest av allt snö. Då bygger Reodor världens kraftigaste snökanon. Dock hamnar den i fel händer. Nämligen hos en reporter som har lovat snörekord i Flåklypa. Så medan snöstormen rasar försöker de tre vännerna hindra att allt och alla blir begravda under snön.

Här kan du streama: Solan och Ludvig - Jul i Flåklypa

Grinchen (2018)
Foto: Netflix.

Grinchen (2018)

Varje år runt juletid stör de hans lugna ensamhet med sina allt större, mer skinande och mer högljudda festligheter. När invånarna i Vemdalen tillkännager att de detta år ska göra julen tre gånger så stor som förut, inser Grinchen att det enda sättet för honom att få lugn och ro är att stjäla julen. Han bestämmer sig för att klä ut sig till jultomten på julafton, och går så långt att han till och med fångar en ointresserad, missanpassad ren för att dra hans släde.

Under tiden, nere i Vemdalen, smider Cindy-Lou Who, en ung flicka med en översvallande julkänsla, och hennes vänner planer. De ska fånga jultomten under hans julaftonsrunda så att hon kan tacka honom för allt han gjort för hennes utarbetade, ensamstående mamma. Men när julen närmar sig hotar hennes godhjärtade plan att kollidera med Grinchens inte så godhjärtade plan.

Här kan du streama: Grinchen

Jakten på julen (2021)
Foto: Netflix.

Jakten på julen (2021)

Unga Nikolas finner sitt livs mening i en värld bebodd av magiska varelser dit han kommit för att finna sin far – och för att ta med sig hoppets gåva hem.

Här kan du streama: Jakten på julen

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL