TIPS: Här streamar du julfilmerna med högst betyg på IMDb

TIPS: Här streamar du julfilmerna med högst betyg på IMDb

Sofie Landgren
10 november 2023 kl. 21:11

Här är de bästa julfilmerna!

Att det finns ofantligt många julfilmer ute på streamingmarknaden har nog få missat, men vilka är faktiskt sevärda? Vi på Filmtopp har sammanställt en lista med de julfilmer som har fått högst betyg på IMDb.

Scrooged - spökenas hämnd (1988)
Bill Murray. Foto: Paramount Pictures.

Scrooged - spökenas hämnd (1988)

Betyg på IMDb: 6,9/10

Bill Murray spelar den elake och brutale TV-chefen Frank Cross i den här hysteriskt roliga, moderna versionen av Dickens julsaga. På julafton möter Frank en taxichaufför från det förflutna, en skojfrisk fe från nutiden och en budbärare från framtiden.

Här kan du streama: Scrooged - spökenas hämnd

Bad Santa (2003)
Billy Bob Thornton. Foto: Scanbox Entertainment.

Bad Santa (2003)

Betyg på IMDb: 7,1/10

Filmen handlar om två bedragare som reser runt mellan köpcentra utklädda till Tomten och hans dvärg. Istället för att sprida glädje är duons motiv att råna varje ställe de besöker, en strategi som bli komplicerad när de stöter på en 8-åring som lär dem meningen med julen.

Här kan du streama: Bad Santa

Elf (2003)
Will Ferrell. Foto: SF Studios.

Elf (2003)

Betyg på IMDb: 7,1/10

En julafton för länge sedan fick jultomten en överraskning när han återvände till Nordpolen, ett litet barn från ett barnhem hade krupit ner i julklappssäcken. Buddy adopterades av en godhjärtad tomtenisse som uppfostrade honom i sann nisseanda. Men när man är tre gånger så stor som alla andra och usel på paketinslagning är det inte lätt att känna att man platsar i tomtenissarnas värld. För någonstans där ute finns Buddys biologiska familj och den här julen är han fast besluten att hitta dem.

Här kan du streama: Elf

Ett päron till farsa firar jul
Chevy Chase. Foto: Warner Bros. 

Ett päron till farsa firar jul (1989)

Betyg på IMDb: 7,5/10

Längtar ni efter en härlig, hemtrevlig gammaldags jul med hela familjen samlad? Det gör Clark Griswold också, men det blir inte riktigt som han hade tänkt sig... Snötäckta tak är hala och kalkon är svårt att laga. När sedan kusinerna från landet dyker upp med familj och husvagn är julefriden ett minne blott.

Här kan du streama: Ett päron till farsa firar jul

Ensam hemma
Macaulay Culkin och Joe Pesci. Foto: 20th Century Fox.

Ensam hemma (1990)

Betyg på IMDb: 7,7/10

När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin! Den åtta år gamla Kevin McCallister har blivit mannen i huset! Kevin tar det kallt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkomna dem.

Här kan du streama: Ensam hemma

Mupparnas julsaga

Foto: Walt Disney.

Mupparnas julsaga (1992)

Betyg på IMDb: 7,7/10

Muppen Gonzo ger sig in i rollen som Charles Dickens. Med hjälp av råttan Rizzo berättar han den klassiska historien om Ebenezer Scrooge, som kallar julen för trams och dumheter, men som med hjälp av några spöken kommer till underfund med julens egentliga budskap. Med Michael Caine i rollen som Scrooge.

Här kan du streama: Mupparnas julsaga

Edward Scissorhands Wallpaper
Johnny Depp som Edward Scissorhands. Foto: 20th Century Studios.

Edward Scissorhands (1990)

Betyg på IMDb: 7,9/10

I ett stort mörkt slott bor en gammal uppfinnare som har lyckats bygga en man, Edward Scissorhands. Men han hinner aldrig ge Edward ett par riktiga händer innan han dör av ålderdom. Där lever Edward nu helt ensam i det gamla slottet. Men en dag beger sig Peg Boggs upp till slottet för att sälja kosmetika, och där får hon syn på Edward. Hon tar då hem honom till sitt hus i Pastellstaden. Där har han det bra, han klipper buskar, hår på människor och hundar och gör isskulpturer. Men lyckan varar inte för alltid…

Här kan du streama: Edward Scissorhands

Nightmare Before Christmas (1993)
Foto: Walt Disney Pictures.

Nightmare Before Christmas (1993)

Betyg på IMDb: 7,9/10

Följ med till en helt ny värld där varje helg har sitt eget land. I Halloweenstaden härskar den oberäknelige Pumpakungen Jack Skellington. Han övervakar skapandet av alla ruskigheter, rysningar och överraskningar som de exporterar till "den riktiga världen" varje år. Jack tröttnar på rutinerna, men hans liv får en ny mening när han av en slump öppnar dörren till Jullandet. Han blir helsåld och beslutar sig för att ta kontrollen över julen. Med hjälp av sina entusiastiska invånare i Halloweenstaden ger han tomten semester och skapar enligt sin egen mening "en ny förbättrad version av julen".

Här kan du streama: Nightmare Before Christmas

Musse Piggs Julsaga (1983)
Foto: Walt Disney Pictures.

Musse Piggs Julsaga (1983)

Betyg på IMDb: 8/10

Musse Pigg och hans vänner berättar sin version Charles Dickens klassiker En Julsaga. I denna version spelar Joakim von Anka rollen som Ebenezer Scrooge och Musse i rollen som Bob Cratchit. Filmen är baserad på en ljudmusikal från 1972 med titeln Disney's A Christmas Carol.

Här kan du streama: Musse Piggs Julsaga

KLAUS (2019)
Foto: Netflix.

Klaus (2019)

Betyg på IMDb: 8,2/10

En självisk brevbärare och en folkskygg leksakstillverkare inleder en osannolik vänskap. Snart sprider de glädje till en kall stad i desperat behov av ett ljus i mörkret.

Här kan du streama: Klaus

It's A Wonderful Life
James Stewart Oscarsnominerades för sin insats i "Livet är underbart". Foto: RKO Radio Pictures

Livet är underbart (1946)

Betyg på IMDb: 8,6/10

Trots närmare 80 år på nacken är Frank Capras mästerliga drama fortsatt julfilmerna julfilm. Här följer vi familjemannen George Bailey (James Stewart), vars liv aldrig blev som han tänkte sig. När depressionen drabbar landet bestämmer han sig till slut för att ta sitt liv. Då dyker en ängel upp och visar honom hur livet i småstaden hade sett ut om George aldrig hade fötts. Otroligt gripande och rolig. En film att älska!

Här kan du streama: Livet är underbart

NÄSTA ARTIKEL