TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb

Filmtopp
12 oktober 2023 kl. 20:00

Filmtopp lyfter fram stjärnans främsta stunder

I dag fyller Hugh Jackman 55 år. Det firar vi med att tipsa om hans bästa filmer enligt Filmtopp och IMDb. Vi guidar dig även till var du kan streama dem.

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb
Foto: Warner Bros.

The Prestige (2006)

Den första filmen på listan är också Hugh Jackmans högst rankade enligt IMDb:s användare. I detta laddade drama följer vi två konstnärer, spelade av Hugh Jackman och Christian Bale, som tävlar om att vara allra bäst. Ju hårdare de gör upp om folks uppmärksamhet, desto längre går de i jakten på de perfekta trolleritricken. När jakten på vad som verkar vara riktig magi börjar vävas in går saker och ting bortom deras kontroll. 

The Prestige är ett mästerverk signerat Christopher Nolan och den bästa filmen han gjort så här långt i karriären. Här går Filmtopps åsikter helt i linje med IMDb:s. 

Betyg enligt IMDb: 8,5/10

Här kan du streama The Prestige

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb
Foto: Disney.

X-Men: First Class (2011)

X-Men-filmen som skildrar hur "allt" började. Hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida tillsammans med andra mutanter kämpade för att rädda världen från en säker undergång och kom ut på andra sidan som bittra fiender.

Vi tänjer aningen på gränserna genom att inkludera First Class på listan, med tanke på att Hugh Jackman endast har en mindre cameo i filmen – men med är han allt! Och med tanke på att filmen dessutom håller en stabil nivå, så får den en plats på listan.

Betyg enligt IMDb: 7,7/10

Här kan du streama X-Men: First Class

Foto: Universal Pictures.

Les Misérables (2012)

Ex-fången Jean Valjean (Jackman) är jagad sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert (Russell Crowe) efter att han en gång brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.

Tom Hoopers adaption av Les Misérables blev lite av en vattendelare hos kritikerna, men fansen verkade överlag gilla den – och Hugh Jackman är tveklöst en av filmens stora behållningar.

Betyg enligt IMDb: 7,5/10

Här kan du streama Les Misérables

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb
Foto: Warner Bros.

Prisoners (2013)

Hugh Jackman har inte gjort allt för många dramathrillers i karriären, men när han väl gör det brukar det kunna bli bra. Åtminstone när han har ett starkt team med sig. I Prisoners, som är gjord av Dune-regissören Denis Villeneuve, spelar han Keller Dovers vars sexåriga dotter och hennes bästa vän kidnappas på Thanksgiving. När detektiven Lokis (Jake Gyllenhaal) utredning stannar upp bestämmer sig Keller för att ta saken i egna händer.

Betyg enligt IMDB: 8,1/10

Här kan du streama Prisoners

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb
Foto: Disney.

X-Men: Days of Future Past (2014)

Den ultimata X-Men-ensemblen slåss för sin överlevnad över två tidsepoker i X-Men: Days of Future Past. Alla karaktärer från originaltrilogin går samman med sina yngre jag från X-Men: First Class i en kamp där de måste ändra det förflutna för att rädda vår framtid.

Det här är inte kanske inte den bästa filmen med Jackman i rollen som Wolverine (se nästa titel på listan), men många kan nog hålla med om att det är hans bästa X-Men-film.

Betyg enligt IMDb: 7,9/10

Här kan du streama X-Men: Days of Future Past

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb
Foto: Disney.

Logan (2017)

I en nära framtid tar en sliten Logan hand om en sjuk Professor X, i en gömma nära den mexikanska gränsen. Men Logans försök att hålla sig undangömd från världen och sitt förslutna ställs plötsligt på sin spets när en ung mutant anländer och som visar sig förföljas utav mörka krafter.

Logan är inte bara en av Hugh Jackmans bästa filmer, det är utan tvekan en av de bästa superhjältefilmerna från de senaste åren. Sättet som den utmanar genrens konventioner gör den till något helt annat än de massproducerade superhjälterullarna där ute.

Betyg enligt IMDb: 8,1/10

Här kan du streama Logan

TIPS: Bästa filmerna med Hugh Jackman att streama – enligt IMDb
Foto: HBO Max.

Bad Education (2019)

I det hyllade biografiska dramat Bad Education spelar Hugh Jackman en skolledare i ett populärt skoldistrikt i Long Island. Området är bland de bästa i landet och skickar alltid ett stort antal studenter till de bästa universiteten i landet. Men när ett stort bedrägeri plötsligt hotar att förstöra allt det som de har byggt upp känner Frank sig tvungen att till varje pris upprätthålla ordningen, och hålla vad som försiggår hemligt. 

Betyg enligt IMDB: 7,1/10

Här kan du streama Bad Education

Filmtopp önskar Hugh Jackman ett stort grattis på födelsedagen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL