The Hunger Games-filmerna rankade enligt IMDb

The Hunger Games-filmerna rankade enligt IMDb

Sofie Landgren
10 november 2023 kl. 12:00

Tittarna har talat – här är den bästa Hunger Games-filmen

"The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" har svensk biopremiär den 17 november, men hur bra är egentligen de första filmerna? Filmtopp har gjort en sammanställning som du kan ta del av här!

Alla The Hunger Games-filmernas betyg enligt IMDb

Den första filmen av The Hunger Games från 2012
Jennifer Lawrence. Foto: Nordisk Film.

The Hunger Games – 2012

Den allra första filmen The Hunger Games, eller Hungerspelen som den heter på svenska, är baserad på en roman från 2008 som är den första delen i romantrilogin skriven av Suzanne Collins. Filmen utspelar sig i en nära framtid i ruinerna efter det som en gång var Nordamerika. Varje år blir 24 tonårskillar och -tjejer utvalda till att delta i vad som kallas för Hungerspelen, en storstilad realityshow med bara en vinnare, den sista överlevande.

Trots att filmen blev en stor snackis och ungdomsfavorit har fansen på IMDb bara gett den blygsamma 7,2 i betyg.

Här kan du se var "The Hunger Games" går att streama.

The Hunger Games: Catching Fire
Willow Shields & Jennifer Lawrence. Foto: Nordisk Film.

The Hunger Games: Catching Fire – 2013

När den andra filmen i ordning nådde biografer över hela världen hade Jennifer Lawrence redan gjort storslagen succé i huvudrollen som Katniss Everdeen. I The Hunger Games: Catching Fire får tittarna följa en Katniss som trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse. Men istället har vinsten bara lett till fruktan.

Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna – och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och alla hon älskar – inklusive Gale och Peeta som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla…

Tack vare skådespelarnas insats så har betyget för den här filmen hoppat upp till en 7,5 enligt IMDb

Här kan du se var "The Hunger Games: Catching Fire" går att streama.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Jennifer Lawrence. Foto: Nordisk Film.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 – 2014

Suzanne Collins sista bok i trilogin om Hungerspelen, Revolt, från 2010, delades upp i två filmer, Mockingjay – Part 1 och Mockingjay – Part 2. I del ett får tittarna följa när Katniss Everdeen leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol. Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskalerar och Katniss måste bestämma sig för vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.

Om man ser till IMDb så ser det ut som att tittarna började tröttna på Katniss och resten av karaktärerna i filmerna då filmen endast fått 6,6 i betyg.

Här kan du se var "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" går att streama.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Josh Hutcherson, Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Mahershala Ali. Foto: Nordisk Film.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 – 2015

I den allra sista filmen baserad på Suzanne Collins boktrilogi får tittarna se nationen Panem i fullskaligt krig, och hur Katniss konfronterar President Snow i en slutgiltig uppgörelse. Tillsammans med hennes närmaste vänner – Gale, Finnick och Peeta ger de sig ut på ett uppdrag där de måste riskera allt för att rädda Panems invånare samt arrangera ett lönnmordsförsök på President Snow, som har blivit mer och mer besatt av att förgöra henne. De dödliga fällorna, fienderna samt moraliska valen som väntar kommer utmana Katniss mer än vad någon arena i Hungerspelen någonsin gjort.

Även i den sista filmen med Jennifer Lawrence i huvudrollen åker betyget ner ett snäpp till ynka 6,5IMDb.

Här kan du se var "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" finns att streama.

The Hunger Games-filmerna rankade efter IMDb-betyg

  1. The Hunger Games: Catching Fire (2013) – 7,5 av 10
  2. The Hunger Games (2012) – 7,2 av 10
  3. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) – 6,6 av 10
  4. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015) – 6,5 av 10

Kommer den nya satsningen "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" få upp betyget med hjälp av en ny cast och en ny tagning på konceptet? Det tar Filmtopp reda på i vår recension som kommer ut den 14 november 2023, stay tuned!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL