Sommar-tv på SVT Play – tio serier på tio veckor

Sommar-tv på SVT Play – tio serier på tio veckor

  • SVT Play
15 maj 2021 kl. 15:00

10 nya serier på SVT Play under sommaren!

Under tio veckor från den 17 maj och framåt har SVT-tittare chansen att dyka ner i drama och thrillerserier. "Line of Duty", "De var fem" och The Fall är några av dem.

SVT Play

– Med en komplett serie varje måndag, under hela sommaren, sätter vi tittarna i fokus. Med tio fantastiska serier och mer än 130 timmar från Babylon Berlin och alla tre säsonger av The Fall till den pinfärska sjätte säsongen av Line of Duty hoppas vi att alla ska hitta sin favoritserie på SVT Play, säger Stephen Mowbray, chef för SVT International.

Därav är sommaren räddad för den som är förkrossad över att inte kunna åka på semester utomlands.

MER LÄSNING: 140+ filmer på SVT Play våren 2021

Här är alla tio titlar som det handlar om:

Line of Duty

Line of Duty
Foto: BBC

Kelly Macdonald, spelar kriminalkommissarie Jo Davidson vars arbete väcker misstankar hos AC-12-gänget. Martin Comptson, Vickey McClure och Adrian Dunbar fortsätter att spela huvudrollerna Steve Arnott, Kate Fleming och Ted Hastings.

SVT Play måndag 17 maj kl 02.00: Line of Duty 6 (1-7)

Allt vi döljer (Life)

Allt vi döljer
Foto: BBC

Brittisk dramaserie skapad av den prisbelönte författaren Mike Bartlett (Doctor Foster) om ett hus i Manchester där fyra familjer bor. Tittarna får följa med bakom stängda dörrar och ta del av de boendes kriser och hemligheter. Huvudrollerna spelas av bland andra Adrian Lester, Alison Steadman, Victoria Hamilton och Peter Davison.

SVT Play måndag 24 maj kl 02.00: Allt vi döljer (1-6)

De var fem (Harlan Coben’s The Five)

De var fem
Foto: Sky One

Fem barndomskompisar går ut i skogen och bara fyra kommer tillbaka. Plötsligt, 20 år efter försvinnandet, dyker den försvunna pojkens DNA upp på en mordplats. Thrillerserien är skriven av Harlan Coben och huvudrollerna spelas av bland andra O-T Fagbenle, Tom Cullen, Hannah Arterton och Sarah Solemani.

SVT Play måndag 31 maj 2021 kl 02.00: De var fem (1-10)

The Singapore Grip

The Singapore Grip
Foto: ITV

Historien om sonen i en brittisk familj som hamnar i en kärlekstriangel kring den japanska invasionen av Singapore 1941. Dramaserie från ITV. Huvudrollerna spelas av bland andra Charles Dance, David Morrissey och Elizabeth Tan.

SVT Play måndag 7 juni 2021 kl 02.00: The Singapore Grip (1-6)

The Fall

The Fall
Foto: BBC

Dags för premiär på SVT för ett kriminaldrama som blivit något av en klassiker. En kommissarie (Gillian Anderson) kämpar mot sina egna demoner samtidigt som hon försöker förstå sig på en seriemördare (Jamie Dornan) i Belfast.

SVT Play måndag 14 juni 2021 kl 02.00: The Fall, säsong 1-3 (1-17)

Under ytan

Under ytan
Foto: ZDF

Dansk-tysk dramaserie om två gifta par med två barn som har skapat en idyll på en ö i Flensborgsfjorden i Danmark. När ett av barnen hamnar i vattnet under en båttur och inte hittas börjar paradiset de byggt upp falla sönder. En av huvudrollerna spelas av Thure Lindhardt som är känd i Sverige från den tredje och fjärde säsongen av Bron

SVT Play måndag 21 juni 2021 kl 02.00: Under ytan (1-8)

Syndarnas hus (Harlots)

Syndarnas hus
Foto: BBC

London 1763. En tidsera där en av fem kvinnor arbetar med att sälja sex. Margaret Wells (Samantha Morton) bordell ligger i en nedgången del av huvudstaden, fast besluten att flytta sin familj och sina ”flickor” till det nya, mer livliga området Soho. Hennes strävan efter framgång hotar snart allt hon håller kärt. Serien blev en succé på BBC

SVT Play måndag 5 juli 2021 kl 02.00: Syndarnas hus, säsong 1-3 (1-24)

Escape at Dannemora

Escape at Dannemora
Foto: Showtime

En amerikansk dramaserie baserad på en verklig rymning i norra New York 2015, och den efterföljande jakten på de två fångarna spelade av Benicio del Toro och Paul Dano. En kvinnlig anställd vid fängelset har haft relationer med de båda flyende männen och har hjälpt dem att ta sig från fängelset.

SVT Play måndag 12 juli 2021 kl 02.00: Escape at Dannemora (1-8)

Babylon Berlin 2

Babylon Berlin
Foto: Sky One

September 1929. Runt hörnet väntar den stora börskraschen. Kriminalinspektör Gereon Raths (Volker Bruch) andra fall ser ut att bli ett rutinärende. Filmstjärnan Betty Winters (Natalia Matteo) dör i en märklig olyckshändelse, men dödsfallet visar sig vara en del av något mycket större. Många har mycket att förlora och vill inte att sanningen kommer fram. Serien bygger på de tyska kriminalromanerna av Volker Kutscher.

SVT Play måndag 19 juli 2021 kl 02.00: Babylon Berlin 2: Den stumma döden (1-6)

Saknad, aldrig glömd

Saknad, aldrig glömd
Foto: SVT

De tre första säsongerna av Saknad, aldrig glömd läggs upp på SVT Play för att förbereda tittarna inför den efterlängtade fjärde säsongen som har premiär i SVT1 i augusti.

SVT Play måndag 26 juli 2021 kl 02.00: Saknad, aldrig glömd säsong 1-3 (1-12)

Guilt

Guilt
Foto: SVT

En prisbelönt dramaserie från BBC med både svärta och humor. Bröderna Max (Mark Bonnard) och Jake (Jamie Sives) råkar köra på en äldre man som avlider. De bestämmer sig för att inte ringa polisen, men när de nu försöker dölja alla spår som kan leda till dem börjar deras liv falla ihop av skuldkänslor. Guilt är filmad i Edinburgh. 

SVT Play måndag 2 augusti 2021 kl 02.00: Guilt (1-4)

VIDARE LÄSNING: SVT Play snart större än själva SVT

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL