Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Arctic

Filmer på SVT och SVT Play – alla höjdpunkter under augusti 2023

  • SVT Play
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Lista
09 augusti 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Lista
09 augusti 2023

Sommarens filmer på SVT Play

Filmtopp har granskat SVT Plays filmutbud för sommaren 2023 och här har vi sammanställt alla höjdpunkterna för augusti månad!

Dansar med vargar (1990)
Kevin Costner. Foto: Scanbox Entertainment Sweden AB.

Dansar med vargar (1990) – 4 augusti

Efter ett stort fältslag under det amerikanska inbördeskriget 1863, förflyttas den hjältemodiga löjtnanten John Dunbar på egen begäran till en avlägsen utpost i Dakota som gränsar till indianernas land. Fortet visar sig vara övergivet, så han beslutar sig för att stanna och invänta sina trupper. Men han upptäcker snart att han inte är ensam. Efter ett första våldsamt möte med den lokala siouxstammen börjar han allt mer accepteras av indianerna, som ger honom namnet "Dansar med vargar". Men den växande vänskapen innebär samtidigt att Dunbar inom en snar framtid kommer att tvingas välja sida.

Det Sjunde inseglet
Foto: Svensk Filmindustri.

Det sjunde inseglet (1957) – 4 augusti

En riddare och hans väpnare kommer hem från korstågen och finner ett land härjat av digerdöden. I ett försök att skjuta upp sin egen död utmanar riddaren Döden på ett parti schack.

Eye in the sjy (2015)
Foto: Scanbox Entertainment Sweden AB.

Eye in the Sky (2015) – 11 augusti

Överste Katherine Powell leder ett hemligt drönaruppdrag vars mål är att fånga en ökänd terroristgrupp som gömmer sig i Nairobi, Kenya. När hon och hennes team upptäcker att de planerar att utföra en självmordsattack, ändras ordern snabbt från "tillfångata" till "döda". Precis när man ska inleda attacken upptäcker piloten en lekande nioårig flicka precis vid huset, och man ställs inför ett svårt val.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Foto: Nordisk Film AB.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) – 12 augusti

Eddy har ett rykte om sig att vara en av stans skickligaste kortspelare. Tillsammans med sina tre kompisar Tom, Bacon och Soap har han lyckats få ihop 100.000 pund, som han tänker satsa på illegalt kortspel. Kortkvällen slutar med katastrof. När Eddy lämnar spellokalen är han skyldig Yx-Harry, en hänsynslös falskspelare, en halv miljon, som han måste betala tillbaka inom en vecka. Om inte, kommer Eddy och hans polare att förlora sina fingrar ett i taget..

Ring mamma! (2019)
Sanna Sundqvist. Foto: SF Studios.

Ring mamma! (2019) – 12 augusti

Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga "Tack!" och barnen väntar i sin tur på ett "Förlåt!". Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i komedin Ring mamma! Niki har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för.

Arctic (2018)
Mads Mikkelsen. Foto: Noble Entertainment.

Arctic (2018) – 18 augusti

Fast i Arktis i över ett år måste han bestämma sig för att stanna kvar i sitt lägers relativa säkerhet eller att gå den livsfarliga vandringen för att överleva.

Mr. Jones (2019)
Foto: Njutafilms/Studio S Entertainment.

Mr. Jones (2019) – 19 augusti

1933 är den unge reportern Gareth Jones på mångas läppar efter att ha beviljats en exklusiv intervju med Hitler. För sin nästa artikel behöver han nästla sig in i Sovjet för att försöka lista ut hur kommuniststaten lyckats med den snabba moderniseringen av landet och upprustningen av armén. Målet är att få en intervju med Stalin, men färden för honom istället in på förbjuden mark i Ukraina. Under mardrömsliknande former blir han vittne till svaret på Sovjets växande framgång när han bevittnar hur ryska soldater med våld länsar landet på alla sina grödor, med miljoner svältande människor till följd. Samtidigt jagas Gareth av ryssarna, som gör allt i sin makt för att hindra den fasansfulla sanningen att spridas...

Sliding Doors (1998)
Foto: Scanbox Entertainment.

Sliding Doors (1998) – 19 augusti

Helen är försenad till sitt jobb på en reklambyrå. När hon kommer fram får hon sparken. Bedrövad går hon ner i tunnelbanan för att åka hem till lägenheten hon delar med sin pojkvän Gerry, men hon missar tåget. Parallellt pågår en annan historia där Helen hinner med tåget och kommer i tid till jobbet. Och händelseförloppet blir därmed ett helt annat.

NÄSTA ARTIKEL