Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 serier för dig som gillar Eagles

5 serier för dig som gillar Eagles

  • SVT Play
Sofia Olovsson | Lista
05 juni 2021
Sofia Olovsson | Lista
05 juni 2021

Vi tipsar om fem ungdomsserier i samma universum som "Eagles".

Den hyllade SVT-serien "Eagles" är just nu aktuell med sin tredje säsong. Är du en av dem som inte kan få nog så kan du spana in den här listan där vi tipsar om andra liknande serier.

Ett syskonpar som flyttar från USA och återvänder till pappans gamla hemstad Oskarshamn där skolhierarkier och rivaliteter blir starkare än någonsin i TV-serien Eagles. Detta är en serie som utmanar ungdomars drömmar om kärlek och en bättre framtid. 

Är du ett lika stort fan av Eagles som finns att se på SVT Play borde du definitivt spana in den här listan där vi tipsar om fem liknande serier som du måste se.  

Skam (2015-2017)

SKAM
Foto: NRK.

Skam är en norsk TV-serie där vi får följa olika karaktärer i en gemensam krets av vänner där både kärlek och intriger väntar. Varje säsong kretsar kring en specifik huvudperson. För den som inte redan sett eller hört talas om denna succé-serie så bör du definitivt beta av den på en gång. 

Festen (2019-2021)

Festen
Foto: SVT.

Precis som Eagles är Festen en svensk ungdomsserie där vänskap och relationer utforskas av ett gäng ungdomar som korsar en gemensam väg vilket leder till drama och intriger. En perfekt serie för dig som älskar att sträck-kolla! 

Normala människor (2020)

Normala människor
Foto: BBC Studios.

Normala människor är en irländsk-brittiskt-amerikansk drama-serie från 2020 som gjorde succé världen över med sin ungdomsberättelse. I serien får vi följa paret Conell och Marianne som byter roller när de börjar på universitetet. Conell går från att vara populär till enstöring medan Marianne går från enstöring till populär. Ett måste för dig som gillar Eagles

Spung (2002-2003)

Spung
Foto: SVT.

En svensk ungdomsserie från 2002 kanske inte många kommer ihåg men Spung kvalar ändå in på den här listan trots sina år på nacken. I seriens första säsong får vi följa ett tonårsgäng som utforskar vänskap och relationer under sista året på gymnasiet. I säsong två får vi följa samma gäng men deras liv efter gymnasietiden. 

Portkod 1321 (2012)

Portkod 1321
Foto: SVT.

Introlåten Luckiest Girl av Vinsten är något jag aldrig kommer glömma från Portkod 1321. I den här serien får vi följa tonåringarna Agnes och Steph som tvingas spendera en sommar tillsammans där de sakta men säkert hittar sina gränser och självrespekt. Har du inte redan sett serien så gör det nu. 

Vilken av dessa serier komma du titta på först? 

VIDARE LÄSNING:

Recension: Eagles (säsong 1, avsnitt 1-3)

NÄSTA ARTIKEL