Le Mans 66

Stjärnorna i "Le Mans '66" om sina första bilar

Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 15 mars 2020 kl. 20:03

Filmstjärnorna, de riktiga racerförarna och teamet bakom "Le Mans '66" minns sina allra första bilar…

Den stjärnspäckade Oscarsfilmen "Le Mans '66" släpps den 16/3 på VOD och på DVD, Blu-ray och 4k den 30 mars. Sett till att filmen handlar om det legendariska racet 1966, firar vi detta med en lista på stjärnorna i filmens första bilar. 

Matt Damon

Honda Accord
Honda Accord '86 – Matt Damons första bil.

"Min första bil var en grå Honda Accord '86. Jag köpte den av min bror. Vi älskade den där bilen. Den funderade och det var mer än vad man kan säga om de flesta bilarna i området vi växte upp".

Caitrona Balfe

Audi A3
Audi A3 – Caitrona Balfes första bil.

"Åh gud. Jag lärde mig inte köra förrän jag var 30 eftersom jag alltid bodde i städer med fantastisk kollektivtrafik. Så jag var ganska sen med att få min första bil. Det var en Audi A3. Det är möjligt att jag har några fortkörningsböter, för när jag äntligen började köra så tog jag igen för all förlorad tid".

Christian Bale

Buick
Christian Bale hade först en gammal Buick.

"Min första vil var en gammal Buick. Den var som en pansarvagn. Vi köpte den från en gammal dam som inte kunde köra längre. Nu har jag en Toyata Tacoma pick-up eftersom man aldrig behöver fixa med den. Du kan sämst i världen på att vårda bilar om du äger en Toyota Tacoma, och det är jag".

 Phedon Papamichael, Fotograf

VW Bug
Med en sådan här körde Phedon Papamichael längs "dödsvägen".

"Min var en VW Bug. Jag levde i München och körde den fyra gånger genom forna Jugoslavien för att ta mig till Grekland. Den vägen kallades för Dödsvägen. Ett spår på varje sida. Läskigt. Du såg en bilkrock var 50:e kilometer".

Derek Hill, Racerförare

Honda Accord
Derek Hill var inte i närheten lika nöjd med sin Honda Accord som Matt Damon var.

"Min första bil var skräp. Det var en 1984 Honda Accord. Det kunde inte ha varit tråkigare! Men jag tror att min far [Le Mans-vinnaren Phil Hill] kände till farorna av att vara bakom ratten. Han gav mig de bästa hjulen han kunde hitta, för den lånsammaste, sämsta bilen".

Alex Gurney, Racerförare

Toyota Camry
En Toyota Camry var det första som gällde för Alex Gurney.

"En Toyota Camry som var supercool. Det var alltid full gas! Jag körde till high school i fyra år – körde runt mina vänner i den varje dag, alldeles, alldeles för snabbt!"

Jeff Bucknum, Racerförare

Ford Pinto
Foto: Accord14 / Creative Commons.

"Det är nästan så att jag skäms för att säga det! Min första bil var en Ford Pinto, men med kombi! Det var en bra bil att åka på drive-in bio. Du kunde öppna upp där back och ligga där…"

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL