Sommarens skräckfilmer 2023 – bio och streamingpremiärer

Sommarens skräckfilmer 2023 – bio- och streamingpremiärer

Filmtopp
30 maj 2023 kl. 16:00

Nya skräckfilmer att se i sommar

Det är något alldeles speciellt med att titta på skräckfilmer på sommaren. Sommaren 2023 kommer en handfull nya skräckfilmer till både biosalongerna runt om i landet och till de stora streamingtjänsterna. Här hittar du premiärerna du inte får missa.

Listan uppdateras med nya titlar i takt med att de annonseras.

Skräckfilmer på bio – sommaren 2023

Foto: Twentieth Century Fox.

The Boogeyman – 2 juni

Nya The Boogeyman är baserad på rysarmästaren Stephen Kings verk och handlar om en gymnasieelev och hennes yngre syster som nyligen förlorat sin mamma och försummas av sin pappa. Pappan arbetar som terapeut och när en av hans patienter dyker upp i deras hem i desperat behov av hjälp, lämnar han efter sig ett övernaturligt väsen som lever på människor lidande.

I rollerna ser vi David Dastmaöchian, Chris Messina, Sophie Thatcher och Marin Ireland m.fl.

Insidious: The Red Door
Foto: SF Studios.

Insidious: The Red Door – 7 juli

Det är dags för nästa kapitel i Insidious-sagan och denna gången måste Josh (Patrick Wilson) och Dalton (Ty Simpkins) ta itu med sina demoner en gång för alla. Men för att lyckas med det måste de ta sig an sin familjs mörka förflutna, och vilken bottenlös ondska gömmer sig egentligen bakom den röda dörren?

Vid sidan om Wilson och Simpkins ser vi Rose byrne, Hiam Abbass, Lin Shaye, Andrew Astor och Juliana Davies m.fl. i rollerna.

Meg 2: The Trench – 4 augusti

För den som är sugen på ett fartfyllt, uppumpat actionäventyr med skräckvibbar är Meg 2: The Trench sommarens självklara skräckfilm. Uppföljaren till The Meg (2018) fortsätter på samma spår som sin föregångare – med Jason Statam i täten för kampen mot ett jättelikt havsmonster med gaddar stora och vassa nog att sänka allt som kommer i dess väg.

Haunted Mansion
Foto: Walt Disney Studios.

Haunted Mansion – 11 augusti

Haunted Mansion är ingen skräckfilm i traditionell mening, men en kuslig dramakomedi som kan avnjutas av hela familjen. Vill du se något tillsammans med barnen som kan framkalla rysningar av det snällaste slaget, är det här ett klockrent val. Stjärnspäckade Haunted Mansion kretsar kring en mamma och en son som tar hjälp av några experter för att bli av med andarna som hemsöker deras hus.

Den imponerande rollistan inkluderar namn som Jamie Lee Curtis, Owen Wilson, Rosario Dawson, Jared Leto, Winona Ryder, Danny DeVito och Tiffany Haddish, för att bara nämna några.

Sommarens skräckfilmer 2023
Foto: Nordisk Film.

The Last Voyage of the Demeter – förmodad premiär 11 augusti

The Last Voyage of the Demeter förväntas komma till svenska biografer i augusti. Filmen är baserad på Bram Stokers verk och förtäljer berättelsen om hur Dracula kom att bli. Filmen tar oss ombord på ett handelsfartyg på väg mot London som varje natt hemsöks av en skoningslös varelse.

I rollerna ser vi Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian m.fl.

Canceled – förmodad premiär 25 augusti

Gänget bakom Feed, inklusive Joakim Lundell, följer upp sin succé med nästa skräckfilm, denna gången med namnet Canceled. Handlingen i filmen beskrivs kretsa kring ett gäng som blivit kända för sina livesända spökjakter. När sanningshalten i deras sändningar ifrågasätts är de fast beslutna om att ta sig an den mest vågade spökjakten någonsin – på en plats ingen sägs återvända från.  

Joakim Lundell är en av författarna till filmen, tillsammans med Paolo Vacirca och Henry Stenberg. Oskar Mellander står för regin och i rollerna ser vi Fanny Klefelt, Vincent Grahl, Felicia Kartal, Emma Valev och William Wasberg m.fl.

Nya skräckfilmer att streama i sommar

Bird Box Barcelona
Foto: Netflix.

Bird Box Barcelona – 14 juli (Netflix)

Som titeln avslöjar är Bird Box Barcelona en spin-off till Netflix Bird Box (2018). Denna gången är spelplatsen Barcelona, Spanien, efter att den okända kraften som får folk att begå självmord har eliminerat stora delar av mänskligheten. Sebastian (Mario Casas) försöker ta sig ut ur staden med ögonbindel och slår sig samman med andra överlevare. Men snart uppenbarar sig ett ännu större hot mot deras överlevnad.

Nya skräckfilmer sommaren 2023
Foto: SkyShowtime.

Watcher – 6 juni (SkyShowtime)

Watcher har svensk premiär på SkyShowtime den 6 juni. Filmen handlar om amerikanskan Julia (Maika Monroe) som flyttar till Bukarest tillsammans med sin make. Där härjar en seriemördare som riktar in sig på unga kvinnor och Julia börjar misstänka att det kan vara grannen som ser ut att bevaka henne från andra sidan gatan, men hon får inget gehör för sin oro från sin make.

Vi räknar med att en hel del ytterligare filmer kommer att tillkomma – inte minst på streamingmarknaden – men fram tills dess finns det ändå en hel del spännande titlar att se fram emot bland alla sommarens skräckfilmer 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL