Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sommarens skräckfilmer

Sommarens skräckfilmer

Axel Diedrichs | Lista
30 maj 2018
Axel Diedrichs | Lista
30 maj 2018

Vi håller span på sommarens skräckfilmer! Vilken ska du se på bio?

The First Purge – 6 juli

The First Purge.
The First Purge. Foto: Universal Pictures.

Regi: Gerard McMurray
Manus: James DeMonaco
Med: Marisa Tomei, Melone Diaz, Lex Scott Davis m.fl.
Handling: En föregångare om vilka handlingar som ledde till den allra första rensningen.

Purge-filmerna har börjat kännas allt mer som småkul underhållning än filmer som tas på allvar. Efter en bra start och en lysande uppföljare fick filmserien se sig ta flera steg bakåt. Nej, den tredje filmen vill vi glömma så fort som möjligt. Men intresset för den fjärde filmen är fortfarande stort; snart 7 miljoner personer har sett trailern till The First Purge. Att vi får se legendaren Marisa Tomei i en av de bärande rollerna får inte gå under radarn!

Hereditary – 27 juli

hereditary
Foto: A24.

Regi & Manus: Ari Aster
Med: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff m.fl.
Handling: När matriarkatet i familen Graham går bort börjar hennes dotters familj upptäcka kryptiska och otäcka hemligheter om deras förfäder.

Varje år brukar det komma åtminstone en ruskigt bra skräckis och Hereditary kan mycket väl vara årets kanonrysare. I denna redan tokhyllade film ser vi birollsdrottningen Toni Collette, nu i huvudroll. Genren kom förra året in i finrummet genom Jordan Peeles Oscarsbelönade Get Out, kanske kan Hereditary bli nästa skräckis att hyllas på Dolby Theatre.

The Meg – 17 augusti

the meg
Foto: Warner Bros.

Regi: Jon Turteltaub
Med: Jason Statham, Ruby Rose, Rainn Wilson m.fl.
Handling: Efter att ha överlevt en hajattack av vad han påstår är den största haj världen någonsin skådat, måste Jonas Taylor konfrontera sina rädslor för att rädda dem som är fast i en sjunkande undervattensbas.

Popcornfilm i sin renaste form! The Meg kommer tveklöst att göra kommersiell succé. Skräckisen kommer även att ro i land den våg av hajfilm vi sett komma i filmens horisont. Vi väntar oss sol, bad och splatter.

Cadaver – 31 augusti

cadaver
Foto: Screen Gems.

Regi: Diederik Van Rooijen
Manus: Brian Sieve
Med: Stana Katic, Grey Damon, Shay Mitchell m.fl.
Handling: En polis kommer ut från rehab och får börja jobba på en kyrkogård. Där uppstår en hel del bisarra och brutala skeenden kopplat till ett ondskefullt lik.

Av det vi kan döma hittills verkar Cadaver tillhöra gore-genren, med fokus på det våldsamma och chockerande. Den här typen av skräckfilm skymtas förbi allt mer sällan i rampljuset. Kanske en ny trendsättare?

Ser du fram emot sommarens skräckfilmer? Tips är att även spana in vår lista på de bästa filmerna de senaste åren!

NÄSTA ARTIKEL