Sommarens hetaste biofilmer

Sommarens hetaste biofilmer

Uppdaterad 18 februari 2020 kl. 08:02 | Publicerad 12 maj 2016 kl. 19:05

Svalka dig i biografen med dessa filmer.

Sommar-vädret och bio-sommaren ligger nu bara precis runt hörnet. Förbered dig inför vad du ska göra när du inte ligger på stranden och äter glass genom att kolla in vår lista på sommarens hetaste biofilmer.

Finding Dory.
Foto: Walt Disney Studios

Hitta Doris

Handling: Doris påminns om minnen från sin barndom. Tillsammans med Marlin och Nemo beger hon sig ut i havet för att hitta sin familj.

Därför ska du se den: Hitta Doris är uppföljaren vi väntat på i 13 år och nu är den äntligen här. Kan Pixar återskapa humorn och magin från Hitta Nemo har vi en fröjd framför oss. Eller så får vi se något helt annorlunda, men hur som helst är det kul att återvända till korallreven.

X-men: Apocalypse

Handling: Den första och mäktigaste mutanten någonsin, Apocalypse, vaknar upp efter ha legat i dvala i över tusen år. Han gillar inte vad som hänt med världen och bestämmer sig för att göra något åt det genom att utrota mänskligheten.

Därför ska du se den: McAvoy och Fassbender är ännu en gång tillbaka som mutanterna Professor X och Magneto för att rädda världen från undergång. De ser även ut att få sällskap av publikfavoriten Quicksilver och en viss mutant med sex adamantium-klor (dömt utifrån den sista trailern).

Suicide Squad

Handling: En hemlig myndighet rekryterar fängslade superskurkar för att utföra farliga uppdrag och rädda världen från ett okänt hot.

Därför ska du se den: Jared Leto spelar Jokern. Behöver du övertygas mer kommer Suicide Squad att bjuda på skurkar som bland annat Harley Quinn, Deadshot och Killer Croc som vi ännu inte sett på bioduken. Det ska även bli spännande att se fortsättningen på DC-universumet efter vattendelaren Batman V Superman: Dawn of Justice.

Alice Through The Looking Glass

Handling: Efter att ha spenderat de senaste tre åren med att segla över haven återvänder Alice till London där hon hittar ett magiskt ”Looking Glass” som tar henne tillbaka till Mad Hatter och kompani i Wonderland.

Därför ska du se den: Tim Burtons Alice In Wonderland från 2010 blev en väldigt inkomstbringande film vilket jag även tror att uppföljaren kommer att bli. Filmen har många anhängare och lika så har Lewis Carrolls Alice-noveller.

Independence Day: Resurgence

Handling: Tjugo år efter attackerna mot jorden den 4:e juli 1996 återvänder utomjordingarna för att utrota mänskligheten. Fast denna gång med en ännu större och kraftfullare flotta.

Därför ska du se den: Om du tyckte att väntan var lång för en uppföljare till Hitta Nemo tar nog denna priset. För att fira Independence Days 20-årsjubileum bjuder 20th Century Fox på en riktig popcorn-rulle till uppföljare. Bland rymdskeppen och de stora explosionerna återvänder Jeff Goldblum och Bill Pullman för att rädda jorden. Ingen Will Smith denna gång (vad vi vet) men Liam Hemsworth fyller hans plats.

Star Trek Beyond

Handling: The USS Enterprise blir strandsatta på en okänd planet efter att ha förstörts av en våg av utomjordingar.

Därför ska du se den: Trots att J. J. Abrams inte regisserar den tredje upplagan tror jag att den helt klart kommer att vara sevärd och den kommer utan tvekan att locka en hel del "trekkies" till biograferna.

Jason Bourne

Handling: Efter att ha varit osynlig i många år dyker plötsligt superspionen Jason Bourne upp på radarn igen.

Därför ska du se den: Matt Damon har tidigare sagt att inte skulle återvända som Bourne en fjärde gång. Vad är det som fått honom att göra det? Kan de skaka liv i denna franchise efter mediokra The Bourne Legacy?

Warcraft

Handling: Människorna i Azeroth och Orcerna i Draenor tvingas slå samman sina arméer för att inte förgöras.

Därför ska du se den: Online-spelet World Of Warcraft får sin filmatisering samtidigt som andra TV-spels filmatiseringar är på väg. Kan det startas upp en ny franchise här och är det nu tv-spelsfilmatiseringar äntligen får sitt fäste på bioduken?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL