Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Solo: A Star Wars Story – så bra är varje karaktär

Solo: A Star Wars Story – så bra är varje karaktär

Fredrik Edström | Lista
25 maj 2018
Fredrik Edström | Lista
25 maj 2018

Vi har betygsatt karaktärerna i Han Solos ensamflygning!

Solo: A Star Wars Story har dundrat in på våra biografer runt om i landet.

Solo: A Star Wars Story.
Foto: Disney

Filmen som helhet kallade vi på Filmtopp för "överraskande charmig och underhållande" (läs hela vår recension HÄR), men hur bra var egentligen karaktärerna i ligist-äventyret? Vi har betygsatt!

Donald Glover – Lando Calrissian

Lando Calrissian
Donald Glover som Lando Calrissian. Foto: Disney.

Charmig är bara förnamnet! Glover är filmens MVP – utan tvivel. Bedårande, karismatisk och utstrålning som vaggar in mig i en ordentlig dos mänsklighet och pathos. Precis som i fallet med vår huvudroll är Glover en perfekt balansgång mellan att förvalta det som varit men samtidigt bygga något eget. Strålande!

Betyg 5 av 5

Han Solo – Alden Ehrenreich

Star Wars
Foto: Disney.

Orosmolnen som envist kretsade kring produktionen, och i synnerhet  runt skådespelaren Alden Ehrenreich förmåga, visade sig vara obefogade. Ehrenreich axlar huvudrollen med den signifikativa karisman och lyckas balansera hyllningar till Fords originalkaraktär och göra den till sin egen. Jag är stormförtjust i Ehrenreichs tolkning av Han Solo!

4 av 5

Qi´ra – Emilia Clarke

Emilia Clarke i Solo
Foto: Disney.

Jag kan tycka att brittiskan Emilia Clarke har en hel del kvar att bevisa, utanför sin guldgula peruk i Game of Thrones. Långfilmerna har inte blivit några succéer, men i Solo har skådespelerskan hittat fotfästet. Hon lyckas pendla mellan sofistikerad och råbarkad utan problem. En fullt godkänd insats av Clarke och en karaktär jag mer än gärna ser mer av.

Beckett – Woody Harrelson

Woody Harrelson i Solo: A Star Wars Story.
Woody Harrelson i Solo: A Star Wars Story. Foto: Disney.

Woody Harrelson är lätt att gilla, men jag kan tycka att han ofta placeras i ett snävt fack. Skådespelaren har utan tvivel ett brett register men typecastas allt för ofta. Tyvärr är detta även fallet i Solo: A Star Wars Story. Harrelson gör det han ska och det gör han fullt godkänt. Men jag hade gärna sett honom i en mer dynamisk roll.

Betygssymbol för 3 av 5

Paul Bettany – Dryden Vos

Paul Bettany i Solo: A Star Wars Story.
Paul Bettany i Solo: A Star Wars Story. Foto: Disney.

Det skrapas bara på ytan hos vår antagonist, gangstern Dryden Vos. Paul Bettany gör vad han kan för att skina under sin korta speltid men vi ges bara antydningar om att han faktiskt är badass. Stundtals glimmar det till och Vos känns då så där härligt charmigt ond men det är alldeles för lite. Sällan känns han hotfull eller skräckinjagande.

Filmtopps betygssymbol för 2 av 5

Håller du med mig i mina mini-recensioner av Solo: A Star Wars Storys karaktärer?