Exklusiv intervju med Assassination Nation-gänget

11 filmtips – Har du sett dessa dolda guldkorn på SkyShowtime?

  • SkyShowtime
Eric Diedrichs
18 november 2023 kl. 16:00

Vi gräver guld i streamingtjänsten!

Paramount+ har förvandlats till SkyShowtime och utbudet har blivit ännu större. Filmtopps Eric Diedrichs har gått igenom tjänstens alla filmer för att 11 filmtips som du kan ha missat.

Att tipsa om lysande filmer på SkyShowtime är väldigt enkelt, streamingtjänsten har trots allt lysande filmer som Gudfadern, Mission: Impossible och Tropic Thunder. Men att göra en lista med titlar som alla redan känner till är både för enkelt och meningslöst. Därför har jag valt att rota i SkyShowtimes skrymslen och vrår efter några mindre… självklara rekommendationer. Hoppas att du hittar nåt som känns spännande!

Pearl
Mia Goth i "Pearl". Foto: Universal Pictures

Pearl (2023)

Genre: Skräck, drama

Likt föregångare X (2022) är Pearl regisserad av Ti West, som även ligger bakom titlar som Tales from the Loop (2020) och The House of the Devil (2009). Mia Goth spelar "Pearl", en ung dansös som håller på att bli galen på sina föräldrars avlägsna farm.

Brawl in Cell Block 99
Vince Vaughn i "Brawl in Cell Block 99". Foto: Universal Pictures

Brawl in Cell Block 99 (2017)

Genre: Action, Thriller

Den före detta boxaren Bradley blir av med jobbet och äktenskapet riskerar att krossas. Han har inget annat val än att bli knarkkurir åt en gammal vän. När en deal går snett hamnar han i fängelse… och mitt i ett slagfält.

Se Vince Vaughn som du aldrig sett honom förut. I ursinnigt brutala Brawl in Cell Block 99 är han en skenande ångvält redo att krossa varenda ben i kroppen på den som kommer i hans väg. Lekfull och ganska oförutsägbar historia med en jäkligt bra Vaughn i huvudrollen.

A Ghost Story
Foto: Universal Pictures

A Ghost Story (2017)

Genre: Drama

Efter att ha omkommit i en bilolycka, återvänder maken (Casey Affleck under ett lakan) som spöke i ett försök att återknyta till sin efterlevande hustru (Rooney Mara). I sin nya form är han både kraftlös och osynlig och frågan är om han någonsin kommer att få henne att märka hans närvaro. Ett vackert, stillsamt drama med en närmast legendarisk pajätarscen.

Scrooged
Foto: Paramount Pictures

Scrooged (1988)

Genre: Komedi

Många födda på 80-talet och tidigare har nog sett denna sköna julkomedi, men ni som har missat den borde ta chansen. Bill Murray spelar den elake och brutale TV-chefen Frank Cross i denna moderna version av Dickens klassiska julsaga. På julafton möter Frank en taxichaufför från det förflutna, en skojfrisk fe från nutiden och en budbärare från framtiden.

The Beguiled
Kirsten Dunst, Elle Fanning och Nicole Kidman i Sofia Coppolas "De bedragna". Foto: Focus Features

De bedragna (2017)

Genre: Drama

Sofia Coppolas tolkning av Don Siegels udda Clint Eastwood-kultklassiker Korpral McB - anmäld saknad (1971) utspelar sig under amerikanska inbördeskriget på en internatskola för flickor i södern. När de avskärmade unga kvinnorna tar in en skadad fiendesoldat och ger honom skydd och vård stiger den sexuella spänningen, farliga rivaliteter bildas och tabun bryts i en oväntad vändning.

Som det brukar vara med Coppolas filmer är skådespelet på topp liksom hantverket. Men det är ibland lite väl lågmält och en känsla av ett behövligt klimax infinner sig aldrig riktigt.

Marcel the Shell
Foto: A24

Marcel the Shell With Shoes On (2022)

Genre: Drama, komedi

Oscarsnominerat om en levande pojksnäcka som söker efter sin familj. Med hjälp av underbar stop motion-teknik kommer Marcel till liv i vår värld. Vi får se hur han spenderar dagarna med alla möjliga tokiga upptåg samtidigt som han funderar över världen och försöker hitta ledtrådar till var hans familj befinner sig.

Ex Machina
Domhnall Gleeson, Alicia Vikander och Oscar Isaac medverkar i "Ex Machina". Foto: A24

Ex Machina (2015)

Genre: Drama, sci-fi

En programmerare (Domhnall Gleeson) bjuds hem till sin smällrika arbetsgivares (Oscar Isaac) avlägsna bostad för att genomföra ett avancerat Turingtest på en AI-android (Alicia Vikander). Ex Machina är genomgående spännande, men också vacker och tänkvärd.

Sabrina
Audrey Hepburn i "Sabrina". Foto: Paramount Pictures

Sabrina (1954)

Genre: Komedi, romantik

I detta romantiska triangeldrama ser vi Humphrey Bogart, Audrey Hepburn och William Holden i huvudrollerna. Utan att säga för mycket blir det många turer fram och tillbaka och det bjuds på en riktigt fin slutkläm. Jag blev verkligen störtförtjust i Sabrina och tycker helt klart att du ska ge den en chans. Humor, värme och, så klart, lite cynism med – det är trots allt Billy Wilder som står för regin.

Dazed and Confused
Foto: Universal Studios

Dazed and Confused (1993)

Genre: Komedi

Richard Linklaters allra bästa film är inte Boyhood eller någon av Before-filmerna, det är Dazed and Confused. Underbart och stjärntätt där ungdomars liv flätas samman under den deras sista skoldag. Ben Affleck är underbar som pantad översittare och Matthew McConaughey cementerar sin catch phrase "alright, alright, alright". Ett måste!

Belfast
Foto: Focus Film

Belfast (2021)

Genre: Drama

Har du länge sökt efter en biografi som vågar bryta det tråkiga generiska Hollywood-formatet för "sanningsbaserade historier"? Sluta leta och se Belfast ögonblickligen. Missa inte denna otroligt charmiga film – om en arbetarklasspojke vars barndom förändras under den ekonomiska krisen. Kenneth Branaghs bästa film drar sig inte från att vara rå, rolig eller sorglig.

Assassination Nation
 Odessa Young, Suki Waterhouse, Hari Nef och Abra i "Assassination Nation". Foto: Universal Pictures. 

Assassination Nation (2018)

Genre: Action, komedi

Assassination Nation är en spännande och underhållande svart komedi, som flög under radarn här i Sverige. I regi av Sam Levinson möter vi fyra tjejkompisar i den lugna och amerikanska småstaden Salem. När en anonym hacker börjar sprida invånarnas hemligheter och privata meddelanden, löper staden i amok. Ilskan leder till våld, och plötsligt måste de fyra kompisarna försvara sina liv mot den beväpnade pöbeln.

Detta var alltså mina 11 tips på dolda guldkorn på SkyShowtime värda att se. Hoppas du hittar något spännande!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL