Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Skräckfilmer att streama – Här är de bästa tipsen

Skräckfilmer att streama – Här är de bästa tipsen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 juni 2018
Filmtopp
Filmtopp | Lista
05 juni 2018

Filmtopp räddar kvällen med 20 tips på bra skräckfilmer att streama.

Du behöver inte gräma dig över att de stora streamingbolagen Netflix och HBO inte har bra skräckfilmer att streama – det stämmer inte! Här tipsar vi dig om 20 skräckfilmer på deras plattformer värda att avnjuta.

Evil Dead (2013)

evil dead
Foto: Sony Pictures.

Finns på: HBO

En remake på Sam Raimis klassiker Evil Dead. 2013:s upplaga är mer seriöst betonad än sina föregångare och, vågar jag säga det, mer skrämmande. Det finns stunder här som får en att skita knäck.

Betygssymbol för 3 av 5

47 Meters Down (2016)

47 Meters Down
Foto: Entertainment Studios.

Finns på: Netflix

Muggig hajfilm, med Mandy Moore i huvudrollen? Det sista må vara sant, och 47 Meters Down är då ingen Spielberg-påkostad hajfilm – men lik förbannat en engagerande sådan. Två amatör-dykare fastnar i en hajbur på havets botten med ett stim vithajar mellan dem och land, syret håller på att ta slut.

Betygssymbol för 3 av 5

The Shining (1980)

the shining
Foto: Warner Bros.

Finns på: Netflix

Stämningen är laddad på Overlook Hotel som förändrar den här familjens liv för gott. The Shining är kanske den bästa Stephen King-filmatiseringen; en psykologisk rysare, som läckert berättas genom karaktärers ovisshet. Ironiskt är King (författaren bakom många böcker & manus till riktigt bra skräckfilmer) själv en av få personer som inte gillar Stanley Kubricks ansedda mästerverk.

Låt den rätte komma in (2008)

Låt den rätte komma in
Foto: Sandrew Metronome.

 

Finns på: Netflix

Tomas Alfredson står för en av de bästa svenska dramathrillers som gjorts. Låt den rätte komma in är ett udda stycke film, som skildrar både mörker och ljus genom barns ögon när en pojke förälskar sig i en vampyr. Gränsen mellan arthouse-genren och det linjära är hårfin. Bäst av allt ger Alfredson händelserna tiden de behöver; sällan är stillsamma filmer som denna så här fängslande. Bland svenska skräckfilmer att streama har du här det solklara valet.

4 av 5

The Mist (2007)

The Mist
Foto: Dimension Films.

Vad har The Mist gemensamt med The Shining? De är båda två Stephen King-filmatiseringar som vågar gå hela vägen. Frank Darabonts fantasy-skräckis är långt ifrån fläckfri, men stundtals förbannat spännande. Början och mitten gör filmen sevärd, slutet gör den minnesvärd.

Finns på: The Mist

Betygssymbol för 3 av 5

Hostel (2005)

Hostel
Foto: Lionsgate.

Finns på: Netflix

Eli Roths tarmvridare har blivit en klassiker, regissörens enda må säga (om inte "Knock Knock" kommer att ses tillbaka på som ett magnum opus, mycket på grund av Keanu Reeves allt annat än ambivalenta insats). Hostel tar inga fångar och ger fantaster av tortyrgenren något rejält att bita i. Bli inte allt för skrämd, mycket här är gjort med humor.

Betygssymbol för 3 av 5

The Invitation (2015)

the invitation
Foto: Drafthouse Films.

Finns på: Netflix

Här hålls vi fast i det ovissa. En person med förflutet på psyket påstår sig veta den sanna agendan bakom en middagsbjudning, men har han rätt, och kan han bevisa det? The Invitation är en annorlunda thriller gjord med få medel. Vill du inte göra en fuling och streama skräckfilmer gratis kan du vara tacksam att Netflix står till tjänst!

4 av 5

Paranormal Activity (2007) - en ny klassiker till kända skräckfilmer?

paranormal activity
Foto: Paramount Pictures.

Finns på: Netflix

Den film som dragit in störst vinstprocent av dem alla, någonsin. Paranormal Activity tog världen med storm, just för sitt råa och verklighetstrogna format. En trendsättare och framförallt en franchise, som väl undgått få skräckfilmsälskare. Här kan du läsa mer om olika skräckfilmer på netflix

4 av 5

Creep (2014)

creep
Foto: The Orchard.

Finns på: Netflix

Creep är gjord med ännu mindre medel än Paranormal Activity, men har inte nått samma globala framgång. Den är däremot inte sämre, snarare är den ännu mer spännande och obehaglig. Filmen följer en fotograf som nappar på en craigs list-annons från en man som vill bli filmad under en dag.

4 av 5

House of Wax (2005)

house of wax
Foto: Warner Bros.

Finns på: Netflix

Det finns en B-skräckiskänsla över House of Wax. Vilket kan vara precis det man vill ha en uppgiven söndagskväll. Filmen är nära besläktad Wrong Turn och i den ser vi Chad Michael Murray och Paris Hilton göra varsin biroll. Hilton har väl ingen vidare skådespelartalang, men här funkar hon, mycket på grund av hennes självdistans.

Betygssymbol för 3 av 5

The Thing (1982)

Kurt Russell i The Thing.
Foto: Universal Pictures.

Finns på: Netflix

Detta är skräckmästaren John Carpenters största stund. Många skulle påstå att Halloween är hans viktigaste film – vilket den kanske också är – men The Thing är en visuell upplevelse som på sin tid liknade få andra. Den amerikanska sajten Entertainment Weekly rankar filmen som den tolfte mest skrämmande någonsin.

4 av 5

Cloverfield (2008)

Foto: Paramount Pictures

Finns på: Netflix

Cloverfield-trilogin har tagit och gett, där den första filmen ger oss ett svettigt äventyr där en grupp ungdomar försöker överleva en monsterattack. Filmen tillhör found footage-genren och är alltså mestadels filmad ur en karaktärs handhållna kameras perspektiv. Skönheten med Cloverfield är den stora skalan, med global katastrof.

Betygssymbol för 3 av 5

The Woman in Black (2012) en av många nya skräckfilmer

the woman in black
Foto: Momentum Pictures.

Finns på: Netflix

Efter Harry Potter-sagans slut har Daniel Radcliffe tagit sig an roliga skådespelarjobb där inget varit det andra likt. Hans något styltiga kroppsspråk funkar bra i The Woman in Black som är en slags kostym-skräckis. Radcliffes karaktär undersöker en övergiven villa en hel by drar sig från att gå nära. I den gör han en chockerande upptäckt.

4 av 5

The Cabin in the Woods (2012)

Foto: Lionsgate

Finns på: Netflix

En satir som delar den hängivna skräckfilmspubliken. The Cabin in the Woods driver om de uråldriga klyschor stugskräckisen präglats av sedan genrens urminne. En grupp ungdomar beger sig ut till en stuga i skogen där de snart förstår att de är en del av ett sjukt spel. Har beskrivits som ett hatkärleksbrev till skräckfilmen.

Betygssymbol för 3 av 5

The Babysitter (2017)

the babysitter
Foto: Netflix.

Finns på: Netflix

Netflix egenproducerade skräckis följer en grabb som spionerar på sin barnvakt och upptäcker att hon inte riktigt är den hans familj tror. Här blåser manusförfattaren Brian Duffeld in frisk luft i genren genom att vända på arketyperna; tonåringarna är jägare, inte jagade. Splatter med flörtar till 80-talsskräcken!

Betygssymbol för 3 av 5

Shaun of the Dead (2004) - den roligaste skräckfilmen?

shaun of the dead
Foto: United International Pictures. 

Finns på: Netflix

Edgar Wright står för en av de bästa långfilmsdebuterna i modern filmhistoria. Shaun of the Dead är lyckad på flera sätt; Förutom att vara en ny tappning på zombiegenren har du en klippning Guy Ritchie får se sig besegrad av och episka one-liners som villkorslöst lever vidare. "You want anything from the shop?" – "Cornetto". Ett måste när du bläddrar bland skräckfilmer att streama.

Betyg 5 av 5

Hush (2016)

hush
Foto: Netflix.

Finns på: Netflix

Lite av en bubblare på listan. Hush är långt ifrån att vara en av tidernas bästa skräckfilmer, men är i detta fall ett tips vi vill ha med. Upplägget är kul och (med betoning på) smått innovativt; vi följer en döv kvinna som har en mördare efter sig i sitt hus. Det blir aldrig speciellt intellektuellt eller berättat på djupare plan, men oavsett brister är Hush skräckfilmsunderhållning som heter duga.

Betygssymbol för 3 av 5

Under skuggan (2016)

Karaktärerna i filmen ser skräckslagna ut.
Foto: XYZ Films.

Finns på: Netflix

En mamma och hennes dotter kämpar för att överleva en revolutions efterskalv, samtidigt som en mystisk och ond varelse börjar hemsöka dem. Under Skuggan är en spökskräckis med en annorlunda kuliss. Filmen är i sitt bästa slag en riktigt vass rysare, med ett par riktigt spännande sekvenser. Mycket se värld skräckfilm att streama!

Betygssymbol för 3 av 5

The Purge (2013)

The Purge
Foto: Universal Pictures.

Finns på: HBO

Filmen som lade grund för vad som är dagens kanske hetaste skräckfilmsserie. The Purge följer en familj som låser in sig under den årliga rensningen i USA, där all form av brott är tillåtet. Filmen är obehaglig och fångar sannerligen känslan av att du är inträngd. Låter det som allt annat än underhållning? Då har du inte hjärtat hos skräckfilmen!

Betygssymbol för 3 av 5

The Last House on the Left (2009)

the last house on the left
Foto: Rogue Pictures.

Finns på: Netflix

Ett gäng grabbar brutalt skadar två flickor och tar sedan tak hos två äldre personer. Knorren? En av dem som de bor hos är förälder till ett av deras offren.

Betygssymbol för 3 av 5

Har du tips på skräckfilmer att streama? Tipsa gärna! Tills vidare kan du spana in vår lista de absolut bästa skräckfilmerna de  senaste åren!