Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Skådespelare som spelat Donald Trump

Skådespelare som spelat Donald Trump

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
09 januari 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
09 januari 2021

Här är listan över skådespelarna som spelat Donald Trump.

Den amerikanske presidenten Donald Trump har spelats av många genom åren. Här har vi samlat några av skådespelarna som gestaltat honom.

Donald Trump har stuvat på ordentligt med material till satir åt alla världens komiker, så mycket att det inte är ett jobb för bara en enda man! Men det finns även seriösa tolkningar av den amerikanske presidenten. Vilken av dessa Trump-skådisar gjorde det bäst?

Alec Baldwin - Saturday Night Live (2016-)

Alec Baldwin som Donald Trump och Jim Carrey som Joe Biden
Foto: NBC Universal

Alec Baldwin har spelat Trump ända sedan Trumps första år som president. Han spelade bland annat Trump i den sista omtalade debatten mellan Trump och Biden, Biden spelades då av Jim Carrey.

 

Jimmy Fallon - The Tonight Show With Jimmy Fallon (2016-)

Jimmy Fallon som Donald Trump
Foto: NBC Universal

När en man som Trump ger komiker mer material än de kan hantera så får fler skådespelare hjälpas åt. Även Jimmy Fallon tillsammans med ovan nämnda Alec Baldwin har spelat den omtalade presidenten) sedan dagen han satte sig i vita huset.

 

Darrell Hammond (1999-2011, 2015) och Taran Killam - Saturday Night Live (2015)

Darrell Hammond som Donald Trump
Foto: NBC Universal

Innan Alec Baldwin satt på SNL-tronen som den uppviglande presidenten så kunde vi se Darrell Hammond som otroligt långvarig regent. Kort därefter gjorde Taran Killam en kortare men rättvis tolkning av rollen, då som Trump som president i framtiden, alltså så som vi känner honom nu.

 

Jeff Bergman - Our Cartoon President (2018-2020)

Jeff Bergman har gett rösten åt den tecknade Donald Trump
Foto: CBS Television

Det finns många komediserier med Trump som gäst men i denna tecknade serien är han huvudrollen med rösten av Jeff Bergman. Förutom Trump ser vi även Ivanka, alla Trump-barnen och nyvalda president Joe Biden med flera andra personer vars namn varit i tidningarna varje dag de senaste fyra åren.

 

Louis Ferreira - Trump Unauthorized (2005)

Trump spelas här av Louis Ferreira
Foto: ABC

Några ljuvliga år innan vi gjorde satir av bråkstaken Trump så gjorde ABC en tv-film om honom. Trump hotade då att stämma om något i filmen skildrades felaktigt. Men i slutändan gav egot tydligen vika för det blev två tummar upp från företagsmannen. 

 

Brendan Gleeson - The Comey Rule (2020)

Brendan Gleeson som Donald Trump
Foto: CBS Television Studios

Jag har länge föreställt mig att en framtida, seriös film om Trump kommer att bli helt uppåt väggarna. Medan vi väntar på den så finns det redan en miniserie på två avsnitt att bocka av med Brendan Gleeson som Trump och Jeff Daniels som James Comey, före detta F.B.I-chef, som avskedades av presidenten.

NÄSTA ARTIKEL