Sex heta filmer för första dejten

Sex heta filmer för första dejten

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 10:07 | Publicerad 26 maj 2016 kl. 18:05
ANNONS
ANNONS

Den första dejten är alltid svår, ta det från en man med erfarenhet (gråter inombords).

Första intrycket är oerhört viktigt och du vill ju inte sumpa din chans på romans.

Before Sunrise
Foto: Warner Bros.

Dejtingexperter menar på att första träffen inte bör pågå längre än 60 minuter och att träffas över en fika är att föredra. Men trots det sitter du där och har bjudit hem hon/han på lite ”Netflix and chill”. Förutom det faktum att du måste städa och göra dig snygg har du nu pressen på dig att välja rätt film för att ge dig så bra förutsättningar som möjligt för en lyckad kväll. Genren, tonen, temat och kvaliteten på filmen kan vara avgörande. Men oroa dig inte. Här har jag snickrat ihop en lista på heta filmer att välja ifrån för den ultimata filmdejten.

The Wedding Singer (1998)

The Wedding Singer
Foto: Sandrew Metronome.

Ja, en film med Adam Sandler platsar in här. Robbie Hart försörjer sig genom att sjunga på bröllop, men när han själv ska gifta sig blir han lämnad av sin fästmö Linda. Efter det vill inte Robbie vara i närheten av bröllop men blir övertalad av sin vän Julia, som han blir föräldskad i, att sjunga på hennes bröllop. The Wedding Singer är gulligt romantisk utan att det blir pinsamt och överstiger första träffens maxtid med endast 35 minuter.

Moonrise Kingdom (2012)

Moonrise Kingdom
Foto: 20th Century Fox.

Sam Shakusky och Suzy Bishop är unga och förälskade scouter på 60-talet. Denna sommar bestämmer de sig för att rymma och bosätta sig i vildmarken där de dansar på stränder i sina underkläder. Moonrise Kingdom är inte bara en bra dejtfilm eftersom den är romantisk, utan också för att den följer två personer som hittar den djupare anledningen till varför de ska vara tillsamans. Leder inte Moonrise Kingdom till förälskelse i varandra borde den åtminstone göra er båda förälskade i denna otroligt vackra film av Wes Anderson.

Pretty Woman (1990)

Pretty Woman
Foto: Disney.

Framgångsrike affärsmannen Edward Lewis kör vilse i Los Angeles och plockar upp den prostituerade Vivian för att hjälpa honom hem. Av ensamhet betalar han henne 300 dollar för att hon ska spendera natten tillsammans med honom på hans hotell. De fortsätter att träffas efter det och börjar utveckla känslor för varandra. Pretty Woman må vara en kliché men det är trots allt en film om en rik snobb som kommer i kontakt med sina känslor. Simpel men väldigt effektiv kärleksfilm.

Wall-E (2008)

Wall-E
Foto: Disney

Året är 2815 och jorden har täckts med skräp och människorna har lämnat jorden. För att städa upp röran på jorden byggdes WALL-E-robotar men endast en har överlevt. Plötsligt en dag i ensamheten hittar han en extremt sällsynt planta som han planterar i en sko. Ett okänt rymdskepp kommer till jorden och ut från det kommer en EVA-robot som har i uppgift att leta efter växtliv.

WALL-E blir genast kär i den avancerade roboten och följer efter henne. För att inte riskera att du antyder på sex (diskretare i alla fall), genom att ta en film som exempelvis Fifty Shades of Grey eller The Secretary, är Wall-E en perfekt film om oskyldig kärlek. Jag menar, två gulliga robotar som blir kära i varandra, vad mer behövs?

Before-trilogin (1995,2004,2013)

Before Sunset
Foto: Warner Bros.

Stopp och belägg. jag säger inte att ni måste se alla tre på en gång. Jag tänker mer att ni kan börja med Before Sunrise och om saker och ting går vägen fortsätta trilogin nästa gång ni ses. Eller så kör ni alla tre och hoppas på det bästa, vad vet jag?

Hur som helst börjar den första filmen med att Jesse från Texas träffar Céline från Paris på ett tåg från Budapest till Wien. Jesse ska nästa morgon med ett flyg hem till USA och efter en lång konversation på tåget med Céline övertalar han henne att spendera den sista dagen med honom. En kärleksfilm som skiljer sig stort ifrån andra i sin genre på grund av dess dialogdrivna handling. En underbar film om nyförälskelse med bra skådespeleri och intressanta idéer om förhållanden. Den kanske kan trigga något där i soffan eller sängen, eller vart ni nu är.

Deadpool

Deadpool
Foto: 20th Century Fox.

Avslutningsvis kommer superhjälten in som en Joker. Wade Wilson och Vanessa stöter en dag på varandra och blir genast förälskade. Plötsligt får Wade reda på att han fått en obotlig cancer och för att skona Vanessa från smärtan lämnar han henne. Han blir senare kontaktad av en man som påstår sig kunna bota honom vilket Wade går med på. Deadpool är en vacker kärlekshistoria om en man som skulle göra vad som helst för att få vara med sin älskade. Perfekt mix av romantik och humor för en lyckad kväll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL