Robert Pattinson i The Batman

Robert Pattinson fyller 38 år – 9 underskattade roller med stjärnan

Eyla Runsten
13 maj 2024 kl. 10:05

Filmstjärnan förtjänar mer uppmärksamhet för dessa insatser

"Twilight" och "The Batman"-stjärnan Robert Pattinson fyller 38 år i dag och har hunnit med att göra många roller som är underskattade eller som folk inte känner till.

Robert Pattinson är känd för sin medverkan i Twilight-filmerna som Edward Cullen, men på senare år har han börjat med mer actioninriktade roller, bland dem är hans roll som Bruce Wayne i filmen The Batman (2022). 

Steg för steg har Pattinson byggt en imponerande filmografi och när han nu fyller 38 år passar vi på att uppmärksamma några av hans mest underskattade roller.

Här är 9 underskattade roller spelade av Robert Pattinson:

Robert Pattinson i Remember Me
Robert Pattinson i Remember Me. Foto: Nordisk film

Remember Me (2010)

I filmen spelar Robert Pattinson karaktären Tyler Hawkins vars föräldrar skiljde sig i samband med hans lillebrors självmord. Tyler träffar Ally som försöka leva livet till fullo efter att ha bevittnat mordet på sin mamma. 

Här streamar du: Remember Me (2010)

Robert Pattinson och John David Washington i Tenet. Foto: Warner Bros.

Tenet (2020)

Tenet handlar om huvudkaraktären som är en CIA-agent utan namn som slåss för världens överlevnad. Agenten träffar sedan Neil, en brittisk agent, och tillsammans ska de rädda världen från ett tredje världskrig med teknologi som får materia att röra sig bakåt i tiden. Här spelar Pattinson rollen som den brittiska agenten Neil.

Här streamar du: Tenet (2020)

High Life (2018)
Robert Pattinson och Scarlett Lindsey i High Life. Foto: NonStop Entertainment

High Life (2018)

En grupp kriminella tar på sig ett uppdrag i rymden där de blir testobjekt i ett experiment om mänsklig fortplantning. Monte och hans dotter är de enda överlevarna efter att deras rymdskepp träffades av en storm av kosmiska strålar. I rymden har de bara varandra och lever i isolering. Här spelar Robert Pattinson rollen som Monte.

Här streamar du: High Life (2018)

Robert Pattinson i Cosmopolis. Foto: Nonstop Entertainment

Cosmopolis (2012)

Robert Pattinson spelar huvudrollen som Eric Packer, en miljardär som åker runt på Manhattan i sin limousin, samtidigt bryter kaos ut på gatorna där vad som skulle vara en kort resa blir en mardröm.

Här streamar du: Cosmopolis (2012)

The Devil All the Time
Robert Pattinson i The Devil All The Time. Foto: Netflix

The Devil All the Time (2020)

Pattinson spelar här rollen som Preston Teagardin, en pastor i en småstad som drabbades hårt av andra världskriget. Filmen handlar om en ung kille som vill skydda sina nära och kära från korruptionen i staden och tvingas kämpa mot olika typer av högt uppsatta korrupta män.

Här streamar du: The Devil All the Time (2020)

Javier Beltrán och Robert Pattinson i Little Ashes. Foto: PT Films

Little Ashes (2008)

Robert Pattinson spelar huvudrollen som den 18-årige Salvador Dalí börjar på universitetet år 1922 i Spanien där han snabbt drar till sig uppmärksamheten från samtida tänkare som Luis Buñuel och Frederico García Lorca

Här streamar du: Little Ashes (2008)

Robert Pattinson i The King. Foto: Netflix

The King (2019)

I den amerikanska filmen baserad på William Shakespeares Henrik IV och Henrik V spelar Robert Pattinson rollen som The Dauphin – mannen som Henrik V behöver möta i krig efter Henrik IV:s tyranni.

Här streamar du: The King (2019)

Robert Pattinson och Charlie Hunnam i The Lost City of Z. Foto: Amazon Studios

The Lost City of Z (2016)

Denna film är baserad på en verklig historia om upptäckaren Percy Fawcett, som i början av 1900-talet reser till Amazonas djungel för att upptäcka ruinerna av en mystisk stad. Han försvinner och Percys fru och son Nina och Jack Fawcett reser till Amazonas för att rädda honom. I filmen spelar Pattinson rollen Henry Costin, en upptäckare som tillsammans med Percy Fawcett vill utforska stadens ruiner.

Här streamar du: The Lost City of Z (2016)

Robert Pattinson
Robert Pattinson i Harry Potter och den flammande bägaren. Foto: Warner Bros

Harry Potter och den flammande bägaren (2005)

Under fjärde året på Hogwarts träffar Harry Potter och hans vänner Cedric Diggory. I en trekamp med elever från andra skolor med trollkarlar så är Harry och Cedric båda från Hogwarts. Det här är en film i början av Robert Pattinsons karriär där han spelar Cedric, han har inte mycket tid framför kameran men landade tre år senare rollen som Edward Cullen i Twilight.

Här streamar du: Harry Potter och den flammande bägaren (2005)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL