Nu på bio

Det senaste på biofronten!

terminator

Ranking Terminator: alla filmer rankade från sämst till bäst

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
17 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
17 oktober 2019

Den kompletta rankingen av alla Terminator filmer.

Den som hör "Hasta la Vista, baby" och "I´ll be back" behöver knappast vara något filmfan för att måla upp en läderklädd Arnold Schwarzenegger framför sig. Ja, folk älskar filmserien Terminator som idag har 5 delar. Nu ska vi ranka dem.

Den ikoniska filmserien där människor och robotar gör upp om jordens öde har idag 5 filmer: The Terminator (1984), Terminator 2: Domedagen (1991), Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Terminator Salvation 2009 och senast Terminator Genisys (2015). Finns även en serie som bygger på dem två första filmerna som heter Terminator: The Sarah Connor Chronicles (2008-2009). I år släpps dessutom film nummer 6 i serien: Terminator: Dark Fate där Arnold Scwharzenegger och Linda Hamilton återvänder. Missa inte att läsa vad vi hoppas på och räds för inför premiären!

Så vi gör som vi alltid gör inför en efterlängtad release, vi knåpar ihop en lista på redan existerande filmer. Självklart är detta min uppfattning och ni tycker kanske att min smak är som en påse....ja ni fattar... men, men...

5. Terminator 3: Rise of the Machines

Filmen är absolut okej, och det är uppfriskande med en kvinnlig terminator. Men annars känns själva upplägget tjatigt och segt. Man följer en John Connor som nyss lämnat tonåren och träffar sin framtida fru, och helt plötsligt dyker det upp en terminator som ska skydda dem från en tuffare terminator. Alltså, nej. Denna film kunde gjorts bättre.

4. Terminator 4: Salvation

Coola effekter. Vi får se massa olika terminators som påminner lite om Transformers. Men något som inte fungerar alls med Salvation är Marcus, (Sam Worthington), en terminator som inte vet att den är en robot. Trots att Sam gör en bra rollprestation så känns det spåret långtråkigt. Vore det inte för Christian Bale (som spelar John Connor) hade denna film hamnat allra sist på listan. Hans insats i Salvation är väl i stort sett det som är riktigt vasst.

3. Terminator: Genisys

Genisys känns som en sämre kopia av The Terminator. Vi får följa Kyle Reese när han skickas tillbaka i tiden för att skydda Sarah Connor med hjälp av en viss T-800-modell som vi vid det här laget känner alldeles för väl. Filmen är snyggt gjord med schyssta effekter men blir ändå lite tråkigt då den härmar för mycket av originalfilmen.

2. The Terminator

Arnold Schwarzenegger som "The Terminator"

Och här får vi då se Kyle Reese när han för första gången åker tillbaka i tiden för att skydda Sarah Connor. Det är första gången vi får se Arnold som Terminator, och han gör ett lysande jobb. Trots detta hade filmen mått bra av att hålla ett högre tempo, som...

1. Terminator 2: Domedagen

John Connor och The Terminator på motorcykel

Filmen är för sin tid (1991) oerhört bra gjord. En karaktär jag tycker gör hälften av upplevelsen är Robert Patricks mördarmaskin T-1000 som är byggd av flytande metall. Vi får även se en mer humoristisk Arnold i denna film då han sänts för att skydda John Connor, som inte vill att han ska döda någon.

Och där har vi min Terminator-lista. Hasta la vista...

Patrik Borgefors