Pedro Pascal fyller 49 år – här är hans 5 bästa rollprestationer

Pedro Pascal fyller 49 år – här är hans 5 bästa rollprestationer

Ivar Sandberg
02 april 2024 kl. 18:04

Pascals bästa ögonblick

I dag fyller Pedro Pascal 49 år och vi på Filmtopp firar det genom att räkna upp hans bästa rollprestationer.

Pedro Pascal är ett väldigt älskat namn i filmvärlden, från serier såväl som filmer. Från hans första roll som Eddie i Buffy the Vampire Slayer till hans senaste roll som Santos i Drive-Away Dolls – Pascal förgyller upplevelsen varje gånger han dyker upp på vita duken eller i rutan

Pedro växte upp i Chile men flyttade som barn till USA där han började skådespela. I dag fyller han 49 år och det firar vi genom att räkna upp hans bästa roller. 

Pedro Pascals 5 bästa roller

Nicolas Cage och Pedro Pascal skrattandes på bilden. De båda har ett fint samspel i filmen The Unbearable Weight of Massive Talent.
Pedro Pascal och Nicolas Cage. Foto: Nordisk Film.

The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)

Genre: Action, komedi
Regi: Tom Gormican
Med: Nicolas Cage, Neil Patrick Harris, m.fl.

Den här roliga actionfilmen handlar om Nicolas Cage som spelar sig själv. När han är på väg att ge upp på skådespeleriet får han ett vagt erbjudande av miljardären Javi Gutierrez, spelad av Pedro Pascal. De blir fort vänner men det visar sig att Javi är felaktigt misstänkt att vara vapensmugglare och CIA vill ha Nicks hjälp att sätta dit honom. Pascal spelar en älskvärd Nick Cage-fanboy som har bra kemi med sin idol Nick. 

Du kan se filmen här: The Unbearable Weight of Massive Talent

Pedro Pascal fyller 49 år – här är hans 5 bästa rollprestationer
Caption

Game of Thrones (2011-2019)

Genre: Fantasy, Action, Drama
Regi: David Nutter, Alan Taylor, Alex Graves, Miguel Sapochnik, m.fl. 
Med: Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey

I denna episka berättelse baserad på George R.R. Martins bokserie spelar Pedro den hämndlystne Oberyn Martell som har kommit för att uträtta revansch mot de som mördat hans familj. Han är endast med i 7 avsnitt genom serien men lyckas ändå vara en av de mest ihågkomna karaktärerna. Hans brutala dödsscen kan dock ha varit en stor anledning till varför han var så ikonisk.  

Du kan se serien här: Game of Thrones 

The Mandalorian (Pedro Pascal) och The Child. Foto: Disney+
Foto: Disney+

The Mandalorian (2019–pågående)

Genre: Sci-fi, Action, Drama
Regi: Deborah Chow. Rick Famuyiwa, Dave Filoni, Bryce Dallas Howard, Taika Waititi
Med: Rosario Dawson, Gina Carano, Tait Fletcher, m.fl.

Denna älskade Star Wars-serie följer Pedro Pascal som "The Mandalorian" eller Din Djarin som han också heter. Han är en ensam krigare i rymden som arbetar som prisjägare. Han är en seriös hjälte som föredrar att hålla sig för sig själv. Han möter dock inom kort den försvarslösa (internetsensationen) Baby Yoda som han behöver ta hand om och vårda. Rollen är spelad med ofantlig inlevelse och det är imponerande att se att han både kan spela en lättsam och rolig roll i The Unbearable Weight of Massive Talent såväl som en seriös och allvarlig. 

Du kan se serien här: The Mandalorian 

Pedro Pascal fyller 49 år – här är hans 5 bästa rollprestationer
Foto: HBO.

The Last of Us (2023–pågående)

Genre: Thriller, Action, Drama, Zombie
Regi: Neil Druckman, Peter Hoar, Craig Mazin, m.fl.
Med: Bella Ramsey, Lamar Johnson, m.fl.

I denna tv-serieadaptation av det älskade spelet The Last of Us (2023) följer vi Joel Miller (Pedro Pascal) och hans skyddsling Ellie (Bella Ramsey). Världen har blivit förstörd av en global "zombie"-epidemi. Joel tvingas att ta hand om Ellie som är immun mot zombieviruset. Hon kanske är det enda hoppet som är kvar för att rädda världen från det förödande viruset. Pascal har en underbar kemi med Ramsey som spelar Ellie och det hela leder till en serie som kanske är bättre än spelet det är baserat på.

Du kan se serien här: The Last of Us 

Pedro Pascal fyller 49 år – här är hans 5 bästa rollprestationer
Foto: Netflix.

Narcos (2015–2017)

Genre: Thriller, Action, Drama
Regi: Andres Baiz, José Padilha, mfl.
Med: Paulina Gaitan, Boyd Holbrook, Wagner Moura, mfl.

Pedro har huvudrollen i denna fantastiska Netflix-produktion. Pascal spelar Javier Peña, en amerikansk polis som utreder knarkkungen Pablo Escobars brott och Medellinkartellen. Serien är baserad på de riktiga händelserna bakom Pablo Escobar. Den verkliga Javier Peña var delaktig i produktionen och bidrog med sina erfarenheter om de verkliga upplevelserna vilket gjorde skådespelet trovärdigare.

Du kan se serien här: Narcos

Ett stort grattis från oss på Filmtopp till Pedro! Ja må du leva!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL