Nya filmer med Bill Skarsgård – Filmtopp listar

Nya filmer med Bill Skarsgård – Filmtopp listar

Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 15:03 | Publicerad 14 mars 2024 kl. 10:03

Har spelat alltifrån en läskig clown till gangsterbrottsling

Bill Skarsgård har visat upp en enorm spridning mellan karaktärerna han spelat genom tiderna. Här kommer en lista med hans nya filmer och serier för att påminna om hans imponerande skådespelarinsatser.

Bill Skarsgård kan antagligen kallas en av Sveriges mest igenkända skådespelare i modern tid. Främst är han kanske känd från sin roll i Det (2017) och Det: Kapitel 2 (2019) där han spelar den otroligt skrämmande clownen Pennywise. Men Skarsgård har mycket mer än bara läskiga clowner i sin repertoar – han har också spelat en fransk actionskurk, kampsportsmördare och den ökände Clark Olofsson, samtidigt som han även har en Dracula-liknande roll på gång inför 2025. 

I denna lista har Filmtopp radat upp några av Skarsgårds senaste roller, följt av några kommande filmer som ännu är i produktion men där han kommer spela viktiga karaktärer. 

Nya serier och filmer med Bill Skarsgård

Foto: Netflix.

Clark (2022)

Genre: Action, Komedi
Regi: Jonas Åkerlund

Clark är miniserien som antagligen är den produktion som Bill Skarsgård är mest känd för i Sverige. Serien bygger på den galna historien om mannen som kallas "Sveriges första popgangster", Clark Olofsson. Han blev känd över hela världen efter att ha rymt från flera fängelser och begått diverse grova brott. Hans mest ökända dåd är självklart bankrånet som kom att bli känt som Norrmalmstorgsdramat, där också begreppet "Stockholmssyndromet" myntades.

Här kan du streama: Clark

Foto: 20th Century Studios.

Barbarian (2022)

Genre: Skräck, Thriller
Regi: Zach Cregger

Skräckfilmen Barbarian har blivit en superhit på streamingtjänsterna för sin skruvade story och mystiska atmosfär. Filmen handlar om en ung kvinna som har hyrt ett hus i en annan stad inför sin jobbintervju dagen efter, men när hon kommer fram inser hon att boendet blivit dubbelbokat. I huset bor redan en besynnerlig man vid namn Keith (Bill Skarsgård) och snart uppenbarar sig fler tecken på att något inte står riktigt rätt till. 

Här kan du streama: Barbarian

Foto: Lionsgate Films.

John Wick: Chapter 4 (2023)

Genre: Action, Crime, Thriller
Regi: Chad Stahelski

I den fjärde delen av den actionfranchisen John Wick ser vi Keanu Reeves i huvudrollen och Bill Skarsgård som skurken Marquis, en fransk aristokrat med mäktiga allianser världen över. Precis som tidigare filmer är John Wick: Chapter 4 mestadels ett enda stort slagsmål, men i denna film förvandlas gamla vänner till fiender när Wick möter sin nya motståndare, som likt vår hjälte går klädd i kostym. 

Här kan du streama: John Wick: Chapter 4

Foto: Lionsgate Films.

Boy Kills World (2023)

Genre: Action, Thriller
Regi: Moritz Mohr

Boy Kills World har ännu inte släppts i Sverige, men har tidigare beskrivits som en "dystopisk feberdröm till actionfilm". Filmen handlar om en dövstum man som förlorar sin familj och sedan tränas till att bli en mördarmaskin av en mystisk shaman i djungeln. I en exklusiv intervju med Filmtopp har Bill Skarsgård sagt att "halva filmen egentligen är kampsportskoreografi" men att det också var "sjukt roligt att ta sig an något som man aldrig har gjort och lära sig behärska det på kort tid". 

Boy Kills World beräknas ha biopremiär i Sverige den 3 maj 2024.

Kommande filmer med Bill Skarsgård

Foto: Lionsgate Films.

The Crow (2024)

Genre: Action, Crime, Fantasy
Regi: Rupert Sanders

The Crow är en remake av kultfilmen från 1994 med samma namn, som dels blev känd för att ha varit estetiskt banbrytande när den släpptes, men också för att Brandon Lee i huvudrollen av misstag sköts ihjäl under inspelningen. I den nya versionen kommer vi istället se Bill Skarsgård i huvudrollen som Eric Draven, som blir mördad men återvänder från de döda för att hämnas mordet på sin älskade flickvän.

The Crow är planerad att ha biopremiär i Sverige den 7 juni 2024.

Bill Skarsgård får huvudrollen i Robert Eggers Nosferatu
Foto: Atlantic Film.

Nosferatu (2024) 

Genre: Fantasy, Skräck
Regi: Robert Eggers

Den ursprungliga Nosferatu var en tysk stumfilm från 1920-talet, som räknas till en av de bästa vampyrfilmerna och var extremt stilbildande inom genren. Många kanske känner igen storyn i Nosferatu från Dracula, då berättelserna är snarlika varandra men den skrämmande vampyren istället heter " Greve Orlok" och är lite annorlunda till utseendet. Nosferatu fick en remake redan på 70-talet som nådde ganska stor framgång, men nu kommer alltså den tredje versionen av filmen – denna gång med Bill Skarsgård i huvudrollen som Orlok.

Nosferatu har biopremiär i USA på juldagen 2024, och släpps antagligen i Sverige senast i början av 2025.

Foto: Lionsgate Films.

Lords of war (TBA)

Lords of War är en uppföljare till Lord of War (2005) som änsålänge befinner sig i ett tidigt produktionsstadie. I originalet kunde vi se Nicholas Cage spela den totalt samvetslösa vapenhandlaren Yuri, som mer än gärna säljer gevär till terrorister om det är där pengarna finns. I uppföljaren får vi reda på att Yuri har en son, Anton (Bill Skarsgård), som försöker överträffa sin pappa genom att träna upp en armé av legosoldater, vilket ger upphov till en udda rivalitet mellan far och son. 

Lords of War kommer börja spelas in i mars 2024 men har ännu inget planerat utgivningsdatum.

På Filmtopp.se hittar du alltid fler tips på filmer, TV-serier och streaming. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL