Nya biofilmer i april 2023 – hela listan!

Nya biofilmer i april 2023 – hela listan!

Filmtopp
01 april 2023 kl. 20:04

Underhållning för hela familjen

Ett skepp kommer lastat – med massor av nya biofilmer i april. Filmtopp sammanställer utbudet så att du så enkelt som möjligt kan ringa in filmerna du vill se i premiärkalendern.

Med Oscarsgalan bakom om oss är det dags att blicka framåt i filmkalendern. Under april kommer det att dukas upp ett smarrigt smörgåsbord fullspäckat med allt från stjärnspäckade dramer till intensiva skräckfilmer. Vad ser du fram emot mest?

Nya biofilmer i april 2023

Air
Foto: Warner Bros.

Air – 5 april

Regi: Ben Affleck
Med:
Matt Damon, Viola Davis, Ben Affleck, Jason Bateman, Jessica Green, Gustaf Skarsgård m.fl.
Genre:
Drama

Denna gripande berättelse följer den karriärdefinierande chansningen där allt stod på spel, den kompromisslösa visionen av en mamma som vet värdet av sin sons enorma talang och basketfenomenet som skulle bli störst av alla - Michael Jordan.

Extra kul är så klart att Gustaf Skarsgård syns i rollen som Horst Dassler – en tysk affärsman, som var brorson till Pumas grundare. Dessutom står Ben Affleck för regin!

Beautiful Disaster
Foto: Nordisk Film

Beautiful Disaster – 4 april

Regi: Roger Kumble
Med:
Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Austin North m.fl.
Genre:
Drama, Romantik

Bad-boyen Travis Maddow är precis vad förstaårsstudenten Abby Abernathy behöver och vill – undvika. Han tillbringar sina nätter med att slåss i underjordiska boxningsmatcher och sina dagar som den ultimata charmören på universitetsområdet. Men Abby vill inte ha något med Travis att göra. Triggad av Abbys ointresse av honom föreslår han henne ett enkelt vad: om han förlorar sin nästa fight så måste han vara utan sex i en månad. Om han vinner måste Abby bo i hans lägenhet under en månad. Vad kan hända?

Super Mario Bro. filmen
Foto: UIP

Super Mario Bros. Filmen – 5 april

Regi:  Aaron Horvath, Michael Jelenic
Med:
Chris Pratt, Charlie Day, Anya Taylor-Joy, Jack Black m.fl.
Genre:
Äventyr

Världens mest berömda rörmokare har fått sig en spelfilm. När de jobbar med att rädda Brooklyn från en översvämning transporteras de till en magisk plats med både goda och onda varelser. Mario måste göra allt han kan för att rädda Luigi från Bowsers klor, samtidigt som prinsessan Peach behöver hjälp med att försvara sitt rike.

What's Love Got to Do with it?
Foto: SF Studios

What's Love Got to Do with it? – 5 april

Regi: Shekhar Kapur
Med:
Lily James, Emma Thompson, Shazad Latif m.fl.
Genre:
Romantik, Komedi

Hur hittar du kärlek som håller i dagens värld? För dokumentärfilmaren Zoe har svepa till höger för att hitta den rätte bara lett till dåliga dejter och roliga anekdoter, mycket till hennes krävande mamma Caths bestörtning.

För hennes barndomsvän och granne Kazim är svaret att göra som sina föräldrar och välja ett arrangerat äktenskap med en smart och vacker kvinna från Pakistan. När Zoe filmar Kazims hoppfulla resa från London till Lahore för att gifta sig med en främling, utvald av hans föräldrar, börjar hon undra om hon kanske har något att lära av ett annat sätt att hitta kärleken.

Den tysta flickan
Den tysta flickan. Foto: Lucky Dogs

Den tysta flickan – 7 april

Regi: Colm Bairéad
Med:
Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett m.fl.
Genre:
Drama

Den tysta och försummade flickan Cáit skickas bort från sitt dysfunktionella hem för att leva med en fosterfamilj under sommaren. På den irländska landsbygden börjar hon sakta blomma ut då hon möts av ömhet och kärlek som hon aldrig tidigare upplevt. Men i ett hem, till synes avsaknad av hemligheter, vilar en smärtsam sanning. En fåordig, poetisk pärla om sorg som hittar raka vägen in i hjärtat. Oscarsnominerades i kategorin Bästa internationella film.

Minnas Paris
Foto: Njutafilms

Minnas Paris – 7 april

Regi: Alice Winocour
Med
: Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin m.fl.
Genre:
Drama

Filmen skildrar hur ett av offren i Parisattackerna 2015, fint spelad av Virginie Efira, sakta läker sitt trauma genom att återskapa sina minnen. Till hjälp har hon andra överlevare från den restaurang där attentatet skedde. En gripande historia där regissör Alice Wincour lyckas beröra.

The Pope's Exorcist
Russell Crowe i The Pope's Exorcist. Foto: Sony Pictures

The Pope's Exorcist – 7 april

Regi: Julius Averyen
Med:
Russell Crowe, Daniel Zovatto, Alex Essoe, Franco Nero m.fl.
Genre:
Skräck

Fader Gabriele Amorth undersöker en besatt ung pojke och avslöjar en konspiration som Vatikanen desperat försökt hålla hemlig. Inspirerad av en sann historia om en präst som tog sig an tusentals fall. Russell Crowe spelar Gabriele Amorth.

Nicolas Cage i Renfield
Nicolas Cage i Renfield. Foto: Universal Pictures

Renfield – 12 april

Regi: Chris McKay
Med:
Nicolas Cage, Awkwafina, Nicholas Hoult m.fl.
Genre:
Skräck, Komedi

Som medhjälpare till historiens mest narcissistiska chef, Dracula, är Renfield tvungen att skaffa fram offer till sin mästare och uppfylla alla hans önskningar, hur förnedrande det än kan vara. Men nu, efter århundraden av slaveri, är Renfield redo att ta reda på om det kan finnas ett liv utanför Mörkrets furstes skugga. Om han bara kan lista ut hur han ska kunna avsluta sitt medberoende. Med Niolas Cage som Dracula och Nicholas Hoult som Renfield kan detta bli hur kul som helst. Vi är taggade!

Butiken
Foto: TriArt Film

Butiken – 14 april

Regi: Ami-Ro Sköld
Med:
Eliza Sica, Daysury Valencia, Arbi Alviati, Eleftheria Gerofoka m.fl.
Genre:
Drama

Utanför lågprisbutiken har en brokig skara hemlösa människor byggt ett tältläger. De lever på att dumpstra ur butikens container, och bemöts av alltmer aggressivt motstånd. Samtidigt slavar butikens anställda under hårdnande villkor från kedjans ledning. Ami-Ro Sköld är tillbaka med ny film efter Granny’s Dancing on the Table.

Nostalgia
Foto: Njutafilms

Nostalgia – 14 april

Regi: Mario Martone
Med:
Pierfrancesco Favino, Francesco Di Leva, Tommaso Ragno m.fl.
Genre:
Drama

Går det att återvända till en hemstad man inte besökt på länge? Eller är platsen man kände borta för evigt, levande endast i dina minnen av byggnaderna, gatorna, kvarteren och människorna som bor där? Det är frågor som Felice får anledning att ställa sig då han efter fyrtio år i självvald exil reser tillbaka till Neapel. Staden som var hela hans värld under de första femton levnadsåren. Felice kommer att få lära sig att nostalgi kan vara både berusande och farligt.

Sisu
Foto: Nordisk Film

Sisu – 14 april

Regi: Jalmari Helander
Med:
Jorma Tommila, Aksel Hennie m.fl.
Genre:
Action, Drama

Efter år av förgäves letande hittar den tuffe guldgruvarbetaren Aatami Korpi äntligen sitt livs guldskatt. Han försöker ta sitt byte från Lapplands fjäll in i staden men måste resa genom vildmark ockuperad och förstörd av tyska trupper.

Andra människors barn
Foto: Edge Entertainment

Anda människors barn – 21 april

Regi: Rebecca Zlotowski
Med:
Virginie Efira, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni m.fl.
Genre:
Drama

Rachel är 40 år gammal och har inga barn. Hon älskar livet, sina elever, sina vänner, sitt ex och sina gitarrlektioner. När hon förälskar sig i Ali blir hon fäst vid hans fyraåriga dotter Leila. Hon börjar bry sig om Leila på samma sätt som om det vore hennes egna dotter. Men att älska andra personers barn kan vara riskabelt…

Evil Dead Rise
Caption

Evil Dead Rise – 21 april

Regi: Lee Cronin
Med:
Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies m.fl.
Genre: Skräck

Evil Dead Rise är den femte filmen i den ikoniska skräckserien Evil Dead. Två systrar återförenas men glädjen blir kort då familjen måste kämpa för sina liv mot de mest mardrömslika demoner som besitter familjen. Den 21 april får vi veta om Lee Cronin lyckas blåsa nytt liv i en franchise som har varit levande begrav i ett decennium.

Rebel
Foto: Njutafilms

Rebel – 21 april

Regi: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Med:
Lubna Azabal, Ala Riani, Tara Abboud m.fl.
Genre:
Action, Drama

I Rebel får vi se starka familjeband och radikaliseringens skoningslösa mekanismer. Den unge exilmarockanen Kamal driver runt i en ganska planlös tillvaro. När kriget i Syrien bryter ut ser Kamal en chans att gottgöra något av det strul han orsakat. Han ansluter sig till en biståndsorganisation för att kunna hjälpa folk på plats i konfliktzonen, ,en som så ofta kantas vägen till helvetet av goda intentioner.

Victor och Josefine
Foto: Scanbox Entertainment

Victor och Josefine - resan till Snackistan – 21 april

Regi: Julien Chheng, Jean-Christophe Roger
Med:
Adam Fietz, Benthe Börjesson Liebert, Sharon Dyall m.fl.
Genre:
Äventyr, Familj

Radarparet Victor och Josefine är tillbaka! Trots att han är en stor hungrig björn och hon en mycket liten mus är de bästa vänner. När Victors värdefulla fiol går sönder reser de till hans hemland Snackistan för att få den lagad. Här bor världens bästa musiker som brukar sprida glädje med härliga toner, men väl på plats upptäcker Victor och Josefine att all musik är bannlyst sedan flera år.

Beau Is Afraid
Joaquin Phoenix i Beau Is Afraid. Foto: Noble Entertainment

Beau Is Afraid – 28 april

Regi: Ari Aster
Med:
Joaquin Phoenix, Nathan Lane, Amy Ryan, Parker Posey, Patti LuPone
Genre: Skräck, Komedi

Ari Aster mannen bakom moderna skräckfavoriter som Hereditary och Midsommar är tillbaka, och denna gången med Joaquin Phoenix i huvudrollen. Han spelar en paranoid man, som ger sig ut på en episk odyssé för att komma hem till sin mamma. Galenskaper utlovas!

Blaze
Foto: Njutafilms

Blaze – 28 april

Regi: Del Kathryn Barton
Med:
Simon Baker, Yael Stone, Josh Lawson m.fl.
Genre:
Drama, Fanasty

En dag på väg hem från skolan blir den unga tonåringen Blaze enda vittnet till hur en kvinna utsätts för ett våldsamt överfall. Svårt chockad av upplevelsen söker hon sin tillflykt i fantasivärldar hon själv skapat. En drake som varit hennes vän och följeslagare sedan barndomens lekar ger styrka och trygghet. Draken sätter Blaze i kontakt med vreden hon känner över det hon såg. Hon tar sina första orädda steg mot ett vuxenblivande.

Bullets
Foto: TriArt Film

Bullets – 28 april

Regi: Peter Pontikis
Med:
Khalil Ghazal, Allan Mohsin, Amadou Jawara m.fl.
Genre:
Drama, Thriller

Tolvåriga Abdel växer upp i ett särskilt utsatt område. Han har lätt för sig i skolan och uppmuntras av sin lärare Ali, men när hans kompis Bashir ombeds att börja langa åt det lokala gänget dras Abdel allt djupare in den kriminella verksamhet som pågår omkring honom.

Dartagnan
Foto: Nordisk Film

D'Artagnan - De tre musketörerna – 28 april

Regi: Martin Bourboulon
Med:
François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Eva Green m.fl.
Genre:
Action, Äventyr

Det är dags för en ny tagning av Alexandre Dumas klassiska äventyrsroman De tre musketörerna att komma till liv. I den första av två filmer följer vi med på ett svindlande äventyr där D'Artagnan står i centrum. I rollerns ser vi bland andra Vincent Cassel och Eva Green.

Detta var vår sammanställning av alla biofilmer i april 2023. Vilka ser du mest fram emot?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL