Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix bästa serier och filmer 2018

Netflix bästa serier och filmer 2018

  • Netflix
Eric Diedrichs | Lista
24 december 2018
Eric Diedrichs | Lista
24 december 2018

Bästa filmer och serier på Netflix 2018 är…

Året närmar sig sitt slut och det är dags att summera året höjdpunkter. I denna artikel fokuserar vi på Netflix bästa serier och filmer 2018. Det har blivit ett gäng bottennapp och halvdana rullar och serier, men också en hel del höjdpunkter. Den sista kategorin satsar vi på att utforska här.

Netflix.
Foto: Netflix

 

Under 2018 vred Netflix på produktionskranen ordentligt. Under årets gång har de veckovis släppt flera originalproducerade filmer och serier till en slutnota på cirka 13 miljarder dollar. Gensvaret har varit övervägande positivt bland deras användare och blandat hos kritikerkåren.

För att fortsätta hålla sin starka position som tittarnas favorit på streamingmarknaden planerar de att hålla trycket uppe. Under 2019 ska 90 nya filmer produceras. Hur många serier som ska till återstår att se.

Men innan det är dags att börja brottas med streamingtjänstens kommande material ska vi blicka tillbaka och se över Netflix bästa filmer och serier 2018.

Netflix bästa filmer 2018

Netflix bästa serier och filmer 2018
Foto: Netflix.

Annihilation (Alex Garland)

"En unik sci-fi med en final som inte liknar något annat."

The Ballad of Buster Scruggs (Ethan & Joel Coen)

"Bröderna Coen har i lyckats fånga precis det där magiska och äventyrliga som man i sina fantasier drömt om att vilda västern såg ut och fungerade."

City of Joy (Madeleine Gavin)

"Du lär må ruggigt av påminnelsen om den ondska som finns i världen, men också förundras över kraften som går att hitta i gemenskap. En viktig dokumentär som bör ses av alla."

Ladies First (Uraaz Bahl)

"Ladies First är en viktig dokumentär om den indiska bågskytten Deepika Kumaris kamp för att överkomma könsnormerna i Indien."

Netflix bästa serier och filmer 2018
Kathryn Hahn och Paul Giamatti i Private Life. Foto: Netflix

Private Life (Tamara Jenkins)

"Private Life fattar mig omedelbart och släpper inte greppet förrän i slutet av eftertexterna. Handlingen är fantastiskt gripande och genom fullkomligt lysande skådespelarinsatser berörs jag in på djupet av denna vackra och melankoliska men hoppfulla saga."

Roma (Alfonso Cuarón)

"Att filmen går att ta del av via Netflix gör att fler får chansen att uppleva det mästerverk som Roma faktiskt är. En tidlös klassiker som det kommer pratas om flera generationer framåt!"

Springsteen on Broadway (Thom Zimmy)

Springsteen är inte bara fantastisk på att bjuda på rockshower. Han är också en sjuhelsikes berättare.

Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale (Roberto Aguirre-Sacasa)

"Magisk julstämning när Chilling Adventures of Sabrin” firar vintersolståndet."

Netflix bästa serier 2018

Publicitetsbild av Bob Odenkirk i Better Call Saul, sitter på en trotoar
Foto: Sony Pictures Television

Better Call Saul (säsong 4)

"Fjärde säsongen av Better Call Saul är den bästa hittills. Karaktärerna passerar skarpa gränser, som för dem närmare det ultimata förfallet."

Big Mouth (säsong 2)

"Med ett manus som många gånger är överraskande djupt och eftertänksamt, mitt bland alla ”snuskskämt”, går det att lära sig lika mycket om sig själv och sin barndom"

BoJack Horseman (säsong 5)

"Denna säsong diskuterar feminism, och framförallt, Hollywoods poserande feminism. Detta skulle lätt kunna kännas som att sparka in en öppen dörr, men seriens författare hittar precis rätt balansgång mellan cynism, humor och eftertänksamhet"

Castlevania (säsong 2)

”Castlevania är den mest lyckade adaptionen av ett tv-spel någonsin."

Daredevil är en av de bästa serierna på Netflix.
Foto: Netflix

Daredevil (säsong 3)

"Särskilt imponerande är en scenen där Matt Murdoch, under drygt elva actionfyllda minuter, slår sig fram under ett fängelseupplopp. Allt är inspelat i en enda lång (fantastisk) tagning, helt utan klipp. Det är den typen av ”nu ser vi till att överträffa oss själva”-mentalitet som gör Daredevil till Marvels bästa serie hos Netflix."

The End of The F***ing World (Säsong 1)

"En punkig virvelvind som pekar långfinger åt alla trendsättare. Resultatet är hysteriskt och det blir inte mer originellt än så."

F Is for Family (säsong 3)

"Den tredje säsongen är inte riktigt lika stark som de två tidigare och ligger väldigt länge och balanserar precis på gränsen mellan tre och fyra av fem i betyg. Men, kanske eftersom jag är en pappa själv, väger de fina avsnitten om faderskap upp betyget precis i slutet."

The Haunting of Hill House (säsong 1)

Årets överlägset bästa dramaskräckis stavas The Haunting of Hill House!

Huvudkaraktären Hilda vid ett litet hus
Foto: Netflix

Hilda (säsong 1)

”Hilda är en urmysig modern fabel som slår knockout!"

The Innocent Man (säsong 1)

"Hopplösheten finner inga gränser i The Innocent Man”.

The Kominsky Method (säsong 1)

”The Kominsky Method är en upplyftande och rolig serie om två gamla gubbar som pratar om livet och döden."

Making a Murderer (säsong 2)

"Jag vågar påstå att det nu är ställt bortom allt rimligt tvivel att en jury, med all information tillgänglig, hade friat både Avery och Dassey. Vilket gör den andra säsongen av Making a Murderer fruktansvärt jobbig att se, men samtidigt fullständigt omöjlig att sluta titta på."

Sacred Games (säsong 1)

"Med Sacred Games bjuds vi på en indisk serie, som är en episk historia om brott, religion, kärlek och moraliskt förfall. Det här är modern noir när den är som bäst."

Detta var alltså vår lista över Netflix bästa filmer och serier från 2018. Om du har några du gärna vill rekommendera är det fritt fram. Dela gärna med dig!