Christmas Chronicles 2

Julfilmer på Netflix med högst betyg enligt IMDb 2023

  • Netflix
Sofie Landgren
11 november 2023 kl. 20:11

Vi hjälper dig att navigera i julfilmsdjungeln

Netflix har de senaste åren visat sig vara riktigt fanatiska när det kommer till julfilmer. Här nedan har vi på Filmtopp gjort en sammanställning av de filmer i Netflix enorma julfilmsutbud som är allra bäst enligt IMDb.

Netflix julfilmer med högst betyg på IMDb – 2023

Holidate 2020
Kristin Chenoweth i "Holidate". Foto: Netflix.

Holidate (2020)

Betyg enligt IMDb: 6,1/10

Två främlingar som tröttnat på singellivet under högtider väljer att vara varandras dejt under storhelger, men arrangemanget hotas snart – av äkta känslor.

The Noel Diary
James Remar, Justin Hartley. Foto: KC Bailey/Netflix.

The Noel Diary (2022)

Betyg enligt IMDb: 6,1/10

En romanförfattare rensar i sitt barndomshem inför jul och träffar en kvinna som söker sin biologiska mor. Kan en dagbok blåsa liv i det förflutna – och deras känslor?

The Princess Switch
Vanessa Hudgens & Sam Palladio. Foto: Gabriel Hennessey/Netflix.

The Princess Switch (2018)

Betyg enligt IMDb: 6,1/10

En bagare från Chicago har fötterna på jorden, men när hon och en blivande prinsessa upptäcker att de ser ut som tvillingar planerar de att byta liv under julen.

Som en bonus har Netflix släppt ytterligare två julfilmer under samma franchise, nämligen The Princess Switch: Switched Again (2020) med 5,4 i betyg enligt IMDb, samt The Princess Switch 3: Romancing the Star (2021) med 5,5 i IMDb-betyg.

a kindhearted christmas
Jennie Garth och Cameron Mathison i "A Kindhearted Christmas". Foto: Netflix

A Kindhearted Christmas (2021)

Betyg enligt IMDb: 6,2/10

Jamie äger ett sightseeing- och reseföretag i den lilla staden Cooperville, New York. Att navigera semestern med entusiasm är svårare för Jamie sedan maken Matt gick bort. Matt älskade julen och fann oöverträffad glädje i att ge till andra. Medan Jamie påminner med familjen inser han att staden desperat behöver någon med Matts geni för att tänka på de små gesterna som ger verklig lycka till semestern.

Single all the way
Michael Urie. Foto: Astrid Stawiarz/Netflix.

Single All the Way (2021)

Betyg enligt IMDb: 6,2/10

Peter ber sin bästa vän att låtsas vara hans pojkvän när han hälsar på familjen över jul, men planen och känslorna förändras när familjen lägger sig i hans kärleksliv.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (2021)
Simon Larson. Foto: SF.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (2021)

Betyg enligt IMDb: 6,3/10

Berättelsen handlar om 14-årige Karl-Bertil, som är varuhusdirektör Tyko Jonssons son. Hans utstakade väg i livet är att bli som sin far. Men Karl-Bertils hjälte är Robin Hood. Den fattiga flickan Vera, hennes syster på barnhemmet och den hänsynslösa barnhemsföreståndaren korsar alla Karl-Bertils väg. Och ingen är sig lik när historien når sitt slut. Inte ens Tyko.

The Holiday (2006)
Cameron Diaz. Foto: Universal Pictures.

The Holiday (2006)

Betyg enligt IMDb: 6,9/10

Amanda Woods bor i södra Californien och Iris Simpkins i en charmig liten by på den engelska landsbygden. Julen närmar sig och de båda behöver en rejäl paus från sina trassliga kärleksrelationer. De får kontakt på nätet genom en förmedling och bestämmer sig helt enkelt för att byta hus med varandra. Kulturkrocken blir påtaglig och snart drabbas även båda av förälskelsen. Amanda faller pladask för Iris snygge bror Graham, medan Iris låter sig charmas av filmkompositören Miles. Men snart är julen över och vardagen väntar.

The Christmas Chronicles (2018)
Kurt Russell. Foto: Michael Gibson/Netflix.

The Christmas Chronicles (2018)

Betyg enligt IMDb: 7/10

Ett syskonpar råkar ha sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med en tomtefar med attityd som inte skräder orden.

Som en bonus släppte Netflix The Christmas Chronicles 2 år 2020 som i dagsläget har 6/10 i betyg på IMDb.

Love Actually (2003)
Keira Knightley. Foto: Universal Pictures.

Love Actually (2003)

Betyg enligt IMDb: 7,6/10

En prolog på Heathrow Airport presenterar ett antal parallella handlingar. Vi får möta den nytillsatte premiärministern, David, som i samma stund som han stiger in på 10 Downing Street förälskar sig i sin medarbetare Natalie. Vi får också möta författaren Jamie, som reser till Frankrike med krossat hjärta; det äkta paret Karen och Harry, som märker hur de börjar glida isär och den nyblivna bruden Juliet som inte vet om hon är kär.

Kärleken drabbar också elvaårige skolpojken Sam och medan den nyblivne änklingen Daniel på nytt måste lära sig vad kärlek är när han ensam ska ta hand om sin styvson. Den ensamstående karriäristen Sarah söker meningen med livet, medan den avdankade rockartisten Billy Mack planerar en okonventionell comeback. Alla drabbas de på ett eller annat sätt av kärlek, möjlig och omöjlig kärlek, flyktig och passionerad kärlek, av kärlek som är ögonblicklig eller av kärlek som mognar fram. I slutändan blir ingenting som någon tänkt sig.

Detta är alltså de bästa julfilmerna på Netflix enligt IMDb. Vi hoppas att du hittar någon som du inte tidigare har sett.

NÄSTA ARTIKEL